Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Είναι σε θέση η Ρωσία να κερδίσει έναν πόλεμο ενάντια στο ΝΑΤΟ;


Στα τέλη του 2010 ο τότε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας, Nikolai Makarov, είχε δηλώσει στα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης πως οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις...
δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν το ΝΑΤΟ σε ενδεχόμενη πολεμική εμπλοκή. Ωστόσο διευκρίνιζε ότι κατόπιν σχετικών μεταρρυθμίσεων και κατάλληλης προετοιμασίας αυτό θα ήταν εφικτό μετά από περίπου δύο χρόνια. Οι τότε δηλώσεις του Nikolai Makarov είχαν δημοσιευτεί αμέσως μετά τις τότε αποκαλύψεις του ιστότοπου WikiLeaks που ανέφεραν ότι στην περίπτωση που η Ρωσία αποφάσιζε να επιτεθεί στρατιωτικά σε κάποια από τις χώρες της Βαλτικής υπήρχε απόρρητο σχέδιο του ΝΑΤΟ που προέβλεπε πολυμέτωπη επίθεση των χωρών μελών του εναντίον της Ρωσίας.
Ο Konstantin Sivkov, τότε Πρόεδρος της Στρατιωτικής Ακαδημίας για το ίδιο θέμα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Το να πιστεύει κάποιος ότι η Ρωσία είναι σε θέση να κερδίσει έναν πόλεμο ενάντια στο ΝΑΤΟ μοιάζει με ανοησία! Η χρήση πυρηνικών ενδεχομένως να έδινε κάποιο προβάδισμα στο Ρωσικό παράγοντα, ωστόσο δεν είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχει νικητής σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Ένας τέτοιος θα έμοιαζε με αυτοκτονία για όλους», ενώ δεν είχε παραλείψει να τονίσει και τον ρόλο της Κίνας στο μέλλον.

σχόλιο Γ.Θ : Όταν κάποιος είναι μόνος εναντίον όλων, μόνο με Θεϊκή επέμβαση μπορεί να νικήσει.
Αν το παιδί του Βυζαντίου, η Ρωσία, δεν είχε τα πυρηνικά όπλα, αυτή την στιγμή θα ήταν προτεκτοράτο της Δύσης. Αν δεν είχε την Ορθόδοξη Πίστη, θα είχε εξαφανιστεί.
Μόνο η Πίστη και οι προσευχές των Ορθόδοξων όπου Γης μπορούν να την σώσουν και να την κάνουν ανίκητη.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...