Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Καταπληκτικές φωτογραφίες από τον ουρανό του αρκτικού κύκλου!

Ο 55χρονος Ισπανός αστροφωτογράφος Juan Carlos Casado βρέθηκε στην Γροιλανδία και σε περιοχές της Νότιας Ισλανδίας για να φωτογραφίσει το Βόρειο Σέλας.

"Βλέποντας το Σέλας χαλαρώνεις και σε κάνει να ονειρεύεσαι σαν μικρό παιδί", λέει ο Juan Carlos και συνεχίζει:

"Νιώθεις απίστευτη χαρά παρατηρώντας ζωντανά κάτι που μέχρι τώρα έχεις δει μόνο σε φωτογραφίες και ντοκιμαντέρ".

Στις εικόνες μπορούμε να δούμε να σχηματίζεται το κεφάλι ενός δράκου, ένα πουλί με ανοιγμένα τα φτερά του πάνω από ένα τζακούζι με τουρίστες, ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο να υψώνεται πάνω από ένα φιορδ και άλλους μαγευτικούς σχηματισμούς.

"Οι φωτογραφίες μπορεί να νομίζουν κάποιοι ότι είναι ψεύτικες, αλλά είναι 100% αυθεντικές. Αλλά για να αποτυπώσουμε στις εικόνες το αυθεντικό μεγαλείο του φαινομένου, αναγκαστήκαμε να τραβήξουμε καρέ μερικών δευτερολέπτων και στη συνέχεια να "ράψουμε" τις εικόνες για να έχουμε μια πανοραμική άποψη", εξήγησε ο Juan Carlos.

Το Βόρειο σέλας οφείλεται στην αλληλεπίδραση ιδιαίτερα φορτισμένων ηλεκτρόνιων από τον ηλιακό άνεμο με στοιχεία στην ατμόσφαιρα της γης.



Καθώς τα ηλεκτρόνια εισέρχονται στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας, συναντούν άτομα οξυγόνου και αζώτου σε ύψος από 30 μέχρι 320 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της γης. Το χρώμα του Σέλας εξαρτάται από το ποιο άτομο πλήττεται και το ύψος της συνάντησης. 

 

 

 

 

 

 


http://news247.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...