Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

25 ΜΑΙΟΥ 2014 ΚΡΙΜΑΙΑ-ΚΙΕΒΟ-ΑΘΗΝΑ

ΛΑΥΡΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ.
25 Μαίου  η ημερομηνία ΣΥΜΠΤΩΣΗ
27 Φεβρουαρίου 2014
Όπως αποφάσισε σήμερα το περιφερειακό κοινοβούλιο  της Κριμαίας στις 25 Μάιου οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν με ένα «ναι» ή ένα «’όχι» στο ερώτημα εάν:
 «η αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαία έχει κρατική κυριαρχία και αποτελεί μέρος της Ουκρανίας σύμφωνα με τις συνθήκες και τις συμφωνίες».

22 Φεβρουαρίου 2014
Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας κήρυξε τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς συνταγματικά ανίκανο να εκπληρώσει τα καθήκοντά του και όρισε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών για την 25η Μάιου.
9 Φεβρουαρίου 2014
Οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών .
Η κυβέρνηση επισημοποίησε την απόφασή της για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, η οποία εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που πρόκειται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν την ίδια ημερομηνία με το δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Αυτό ως γνωστόν θα γίνει στις 25 Μαΐου. Ετσι κατά συνέπεια ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου.

Τέλος πάντων η 25 Μαίου είναι όπως φαίνεται πολλή αγαπητή μέρα.
Αυτά διάβασα αυτά σας λέω…
Όμως θυμήθηκα και κάτι άλλο που έγινε πριν λίγο καιρό από τα γεγονότα του Κιέβου.


29 Ιανουαρίου 2014
Με μια ψυχρή, προειδοποιητική υπενθύμιση επί της ουσίας, για τις ζώνες επιρροής στην Ευρώπη, Δύσης-Σοβιετικής Ένωσης (τότε, Ρωσίας σήμερα) που είχαν συμφωνηθεί στην Γιάλτα το 1945, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα σε ΕΕ και ΗΠΑ να κρατηθούν μακριά από την ουκρανική κρίση στην 32η Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Ρωσίας στις Βρυξέλλες.
Ειδάλλως απείλησε ότι θα αναμιχθεί και η Ρωσία στις κρίσεις Ελλάδας και Κύπρου!
Τελικά ο πρόεδρος Πούτιν άρχισε να ¨το κάνει πράξη¨;;

26  Φεβρουαρίου 2014
Μείωση 15% στην τιμή φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι συμπτώσεις, το γεγονός όμως ότι η Γιάλτα βρίσκεται στην ΚΡΙΜΑΙΑ (Ταυρίδα επι το Ελληνικότερο) και στην  Κριμαία σήμερα έχουν στραφεί όλα τα μάτια του κόσμου, τότε η δήλωση του πρόεδρου Πούτιν πριν γίνουν τα γεγονότα στην ΟΥΚΡΑΝΊΑ  αποκτά μία άλλη διάσταση.
Γιατί τελικά ο κ. Πούτιν θέλει να αναμιχθεί με τα δικά μας βάσανα;
Την στιγμή μάλιστα που ευθυγραμιζόμασθε στην ημερομηνία  σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων;


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...