Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Σενάριο ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ της Ουκρανίας.

Ένα εφιαλτικό  σενάριο  στοιχειώνει αυτές τις δύσκολες στιγμές την κοινή γνώμη του Ουκρανικού Λαού που στο ιστορικό διάβα του είχε ανοικτούς λογαριασμούς με γειτονικούς λαούς.
Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό που βίωσε η χώρα δεν είναι μία γεωπολιτική συμπαιγνία, η μεν Κριμαία να προσαρτηθεί στην Ρωσία, η γη που ανήκε στην Πολωνία πριν το 1939 να παραδοθεί πίσω στην  Πολωνία και το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας να¨ επιχορηγείται¨σαν προτεκτοράτο της Γερμανίας;


Αυτά δηλώνει ο  συνταξιούχος συνταγματάρχης. Alexander Musienko που  συμμετείχε σε ενέργειες μάχης στο Αφγανιστάν και την Τσετσενία, στα γεγονότα στο Μπακού το 1990 και τον εμφύλιο πόλεμο στο Τατζικιστάν το 1992-1993 στην εφημερίδα Pravda.Ru και στην δημοσιογράφο Lyuba Lulko.
Ο ίδιος λέει¨ ήμουν στο τηλέφωνο πριν από πέντε λεπτά με τον  Lvov ,οι πληροφορίες είναι ότι τα πληρώματα των ασθενοφόρων δεν λειτουργούν,  κυκλοφορούν μασκοφόροι με κλομπ και όπλα. Οι συνθήκες για αναρχία, ληστείες ωριμάζουν και οι άνθρωποι αισθάνονται ανυπεράσπιστοι. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου¨
¨Αν από την αρχή αντιμετωπιζόταν με σωστό τρόπο οι  επαγγελματικά εκπαιδευμένοι ελεύθεροι σκοπευτές που δεν έριχναν από τις ταράτσες πλαστικές σφαίρες από καουτσούκ αλλά κανονικό θάνατο, τα πράγματα θα ήταν τώρα διαφορετικά.¨ Pravda.Ru
Η  αγωνία του απλού κόσμου αυτές τις στιγμές έχει κτυπήσει κόκκινο γιατί φοβούνται  ότι τα γεγονότα της Ρωσίας με την Γεωργία στην προσπάθεια τους να προσαρτήσουν την Νότια Οσετία και την Αμπχαζία ήταν μία μικρή θεατρική πράξη μπροστά σε αυτό που πάει να ανοίξει σε όλη την Ουκρανική Επικράτεια.
Μπορούμε εμείς να κατηγορήσουμε τους Ουκρανούς για υπερβάλλουσα  καχυποψία;
Όταν και αυτοί πριν λίγα 24 ωρα παρακολουθούσαν τηλεοπτικά τα γεγονότα στην Συρία ή την  Αίγυπτο και παλαιότερα στην Γιουγκοσλαβία και πίστευαν ότι τέτοια πράγματα δεν θα τους αγγίξουν ποτέ; Και όμως από το πουθενά η συμφορά και ο πόνος έσκασε μέσα στα σπίτια τους  live και δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν;
Ήδη ο φόβος στοιχείωσε τις ζωές τους και σήμερα από θεατές πρωταγωνιστούν σαν θύματα στον παγκόσμιο τηλεοπτικό ιστό.
Σχολιάζοντας την παραπάνω συνέντευξη της  Pravda.Ru μπορούμε να πούμε ότι πολλές φορές κάποια πράγματα προαναγγέλονται προκαταβολικά για να προετοιμάσουν τον κόσμο να δεχθεί τις προσχεδιασμένες γεωπολιτικές ανατροπές που   βρίσκουν άμεση εφαρμογή  πάνω σε αυτόν δίχως όμως την σύμφωνη δημοκρατική γνώμη του κυρίαρχου Λαού.
Όταν ο Λαός εφησυχάζει στους αναπαυτικούς καναπέδες κάποιοι  στα πεζοδρόμια και στις ταράτσες (βλ. ελευθ. Σκοπευτές)  σχεδιάζουν το μέλλον του!! ( βλ. Αίγυπτο,  Συρία κ.α)
Τελικά το ίδιο¨ συνεργείο επαγγελματιών δολοφόνων¨ πήρε εργολαβικά όλες τις γειτονιές του πλανήτη  για να τις  ¨καθαρίσει ¨και να τις ¨ξεπλύνει¨ με αίμα. Δεν μένει μόνο σε αυτό αλλά τις διχοτομεί και τις τριχοτομεί κατά το συμφέρον των αφεντικών .
ΕΛΛΗΝΕΣ  ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ  η Ουκρανία τελικά δεν πέφτει μακρυά.
 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...