Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ιδρύθηκε ομάδα στην Αλβανία για την απελευθέρωση και αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.

σχόλιο Γ.Θ : Τα αλβανικά δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν την ομάδα τρομοκρατική. (Όπως τρομοκρατικές θα χαρακτήριζαν οι οθωμανοί τις ομάδες των Ηρώων του '21).
Το "δημοσίευμα" των Αγίων Πατέρων μας είχε μιλήσει για Παλικάρια, που κάποτε θα εμφανιστούν και χωρίς να καταλαβαίνουν από πολιτικές, θα κάνουν το ακατόρθωτο κατορθωτό!
 
Είδηση σκοπιμοτήτων ή προάγγελος εξελίξεων;

«Τρομοκρατικές ομάδες δημιουργήθηκαν στο νότιο τμήμα της χώρας για την απελευθέρωση της Χιμάρας, των Άγιων Σαράντα, της Δερβιτσάνης, της Δρόπολης , τους Γεωργουτσάτες, τις Δρυμάδες και το Κηπαρό και ορισμένα χωριά που πιστεύουν ότι πρέπει να ενταχθούν σε μια αυτονομία στο αλβανικό κράτος», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
Η τρομοκρατική οργάνωση που χρηματοδοτείται από λομπίστες για την ανεξαρτησία της Βορείου Ηπείρου, έχει κυκλοφορήσει πλατφόρμα για την αυτονομία.
Έλληνες Ορθόδοξοι κληρικοί χρηματοδοτούν την κίνηση αυτή και μεταξύ τους θεωρούνται ύποπτοι αρκετοί επίσκοποι υψηλού επιπέδου.
Πριν από ημέρες- συνεχίζει το δημοσίευμα- οι δύο σύμμαχοι της Αναγέννησης, ο Βαγγέλης Ντούλε και ο Βασίλης Μπολάνος, προέβησαν σε κλήσεις κατά του αλβανικού κράτους και απαίτησαν περισσότερη αυτονομία στην ελληνική μειονότητα, μια πρωτοβουλία που υποστηρίχθηκε από το βουλευτή του LSI (Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση), Βαγγέλη 
Τάβο.
Η αστυνομία και ο Σαϊμίρ Ταχίρι (υπουργός Εσωτερικών) σιωπούν και δεν προβαίνουν σε δηλώσεις.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε κοντά στο χωριό Δρυμάδες που είναι γνωστό ότι ανήκει στην εκλογική περιφέρεια των βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Κότσο Κοκοδήμα και Έντι Ράμα, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
http://www.echedoros-a.gr/2014/02/blog-post_2343.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...