Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ποιοι θέλουν να μας κάνουν Ουκρανία και παροτρύνουν να ...πάρουμε τα όπλα!

 
Η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα είναι δεδομένη παρά τις αμφιβολίες και τις αντιρρήσεις, που συχνά-πυκνά εκφράζονται, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Αυτό όμως δεν νομιμοποιεί κανέναν να μας καλεί …να πάρουμε τα όπλα και να …λύσουμε τις διαφορές μας, όπως στην Ουκρανία!

Γράφτηκε κι αυτό! Με την μορφή… συμβουλής προς την ΧΑ, την οποία οι συντάκτες του κειμένου την καλούν να «δει τους μεγάλους νικητές της σύγκρουσης στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, το περίφημο κόμμα του “Δεξιού Τομέα”».
Ο “Δεξιός Τομέας”, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «με τα ΑΚ-47 στα χέρια ανέλαβε την τήρηση της τάξης σε πολλές πόλεις της δυτικής Ουκρανίας»!!!
Τα θαυμαστικά δικά μας για την ανευθυνότητα, η οποία συνεχίζεται:
«Εκείνοι, που δίνουν μάχες, πεθαίνουν και σκοτώνουν για αυτό που πιστεύουν και δεν περιμένουν την … αντιτρομοκρατική της Ουκρανίας να τους συλλάβει ως κοινούς εκληματίες».

Είναι οι ίδιοι, που χρόνια τώρα κάνουν λόγο και γράφουν για εκατοντάδες χιλιάδες Καλάσνικοφ, που έχουν φέρει οι μετανάστες μαζί τους για να καταλάβουν και στρατιωτικά την Αθήνα κι άλλες πόλεις! Προς το παρόν Καλάσνικοφ και άλλα πολλά -πάρα πολλά- όπλα βλέπουμε να βρίσκονται στα χέρια των δήθεν “εθνικιστών” . Τώρα έχουμε και κάλεσμα να τα πάρουν και να μην περιμένουν την αντιτρομοκρατική να τους συλλάβει!

Σε μια κοινωνία δικαιολογημένα θυμωμένη και απογοητευμένη τέτοιες λογικές και παροτρύνσεις είναι επικίνδυνες. Η Αίγυπτος και η Ουκρανία δεν μπορούν να αποτελέσουν σε καμία περίπτωση …παραδείγματα αντιμετώπισης κρίσης! Ειδικά στην περίπτωση της Ουκρανίας θα πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί και υποψιασμένοι. Και πάντως όχι να υποστηρίζουμε την λύση …των Καλάσνικοφ.
 
 
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...