Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Μόλις 20 λεπτά θα κρίνουν το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν!

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Τουρκία αποδοκιμάζουν τον Ερντογάν


σχόλιο Γ.Θ : Όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν είναι φίλοι και πιόνια του αμερικανοσιωνισμού.
Με την απομάκρυνσή του, όποτε και αν συμβεί, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ραγδαίες αλλαγές στην περιοχή, αφού συμμαχίες θα αλλάξουν, σχέδια που είχαν μείνει στο συρτάρι θα προχωρήσουν κλπ.


Η αστυνομία χρησιμοποίησε νερό υπό πίεση και δακρυγόνα για να διαλύσει μια συγκέντρωση αρκετών χιλιάδων διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη, καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία για το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονται πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του.


Τουρκία: Δακρυγόνα σε διαδήλωση αντικυβερνητικών φοιτητών
Οι διαδηλωτές, στη συνοικία Καντικιόι της Κωνσταντινούπολης, φώναζαν «Κυβέρνηση παραιτήσου» και «Ταγίπ Ερντογάν, κλέφτη!». Νωρίτερα, η αστυνομία είχε διαλύσει μια άλλη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για τον ίδιο λόγο, σε πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

http://ruptly.tv/images/slider/poster/turkey-istanbul-rocked-by-alleged-erdogan-corruption-call.jpg

Ο Ερντογάν κατηγόρησε, σήμερα, τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι «κατασκεύασαν» μια τηλεφωνική συνομιλία του στην οποία φέρεται να συμβουλεύει τον γιο του πώς να ξεφορτωθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, ύψους πολλών εκατ. ευρώ, την ημέρα που η τουρκική αστυνομία έκανε έρευνες σε σπίτια στο πλαίσιο μιας επιχείρησης, για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

http://www.sigmalive.com/news/international/104410#sthash.vQ8QeZ6D.dpuf


Στο δρόμο οι Τούρκοι φωνάζοντας: «Κλέφτη, παραιτήσου»

Μόλις 20 λεπτά θα κρίνουν το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν!

Μόλις 20 λεπτά θα κρίνουν το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν!

Τόσα θα χρειαστούν οι ειδικοί για να αποφανθούν αν το βίντεο στο οποίο ο τούρκος πρωθυπουργός λέει στο γιο του να ξεφορτωθεί 1 δισ. δολάρια είναι αυθεντικό

Μόνο είκοσι λεπτά χρειάζονται οι ειδικοί για να ρίξουν φως στην ηχητική κασέτα που "καίει" τον Ταγίπ Ερντογάν, αν και ο ίδιος επιμένει ότι πρόκειται για προϊόν μοντάζ, πίσω από το οποίο κρύβεται ο εχθρός του και πνευματικός ηγέτης, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Για να διαπιστώσουν την αυθεντικότητα των ηχητικών ντοκουμέντων σύμφωνα με τα οποία ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να συμβουλεύει τον κανακάρη του να ξεφορτωθεί με διακριτικότητα μαύρο χρήμα, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, οι επιστήμονες δεν χρειάζονται ούτε μισή ώρα, υποστηρίζει ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ειρήνη και Δημοκρατία, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet. Το σκάνδαλο των μαζικών υποκλοπών, στις οποίες φέρονται να έχουν πέσει θύματα επτά χιλιάδες πολίτες, ανάμεσά τους και ο Ερντογάν, έχει προκαλέσει σάλο στη γείτονα με τους πολίτες της χώρας να ξεχύνονται στους δρόμους της Κωνσταντινοπούλης, της Αγκυρας και της Σμύρνης αλλά και και σε άλλες πόλεις ζητώντας την άμεση παραίτηση του τούρκου πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος , Κεμάλ Κιλιντσάρογλου υποστηρίζει πως, «η συνομιλία είναι αληθινή όσο αληθινό είναι το όρος Αραράτ.

Σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει το σκάνδαλο, ο γενικός εισαγγελέας της Κωνσταντινοπούπολης , Σαλίογλου, έσπευσε να τονίσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν την έναρξη της έρευνας που θα ρίξει φως στην υπόθεση που συγκλονίζει την τουρκία τρίζοντας επικίνδυνα την καρέκλα του Ερντογάν.

"Η αυθεντικότητα της ηχητικής κασέτας όπου ο Ταγίπ Ερντογάν συνομιλεί με τον γιο του Μπιλάλ μπορεί μέσα σε είκοσι λεπτά να ταυτοποιηθεί από την επιστημονικές αρχές της τουρκίας", σύμφωνα με το ηγετικό στέλεχος του αντιπολιτευόμενου κόμματος "Ειρήνη και Δημοκρατία, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

"To Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογοκής Ερευνας είναι ακριβώς δίπλα στο τουρκικό κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός και ο γιος του θα μπορούσαν απλά να δώσουν δείγμα της φωνής τους και μέσα σε είκοσι λεπτά, οι ειδικοί θα μπορούσαν να διαπιστώσουν αν πράγματι πρόκειται για τις δικές τους φωνές ή όχι", δήλωσε ο Ντεμιρτάς απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματός του.

"Και αν δεν εμπιστεύονται το συμβούλιο αυτό, υπάρχουν ανεξάρτητα εργαστήρια στις ΗΠΑ και τη Βρετανία", τόνισε.

Στο μεταξύ, η Κωνσταντινούπολη έχει μετατραπεί σε λαοθάλασσα με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Κυβέρνηση, παραιτήσου» και «Ταγίπ Ερντογάν, κλέφτη!».

Οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης με αφορμή την επίμαχη καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον γιο του, Μπιλάλ και η οποία κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου, μέσω του Διαδικτύου και στην οποία φέρεται να λέει ο ίδιος λέει στον γιο του πως θα εξαφανίσουν ένα δισεκατομμύριο δολάρια.Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε τελικά δακρυγόνα και νερό υπό πίεση για να διαλύσει τη συγκέντρωση στο κέντρο τη πόλης αλλά και εκείνη που πραγματοποιήθηκε -για τον ίδιο λόγο- σε πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

Στις συνομιλίες ο Ερντογάν φέρεται να ενημερώνει για τις συλλήψεις το γιο του, ο οποίος είχε άγνοια μέχρι εκείνη τη στιγμή για τις εξελίξεις και στη συνέχεια τον ρωτά για τα χρηματικά ποσά που έχει στο σπίτι του. Ο Μπιλάλ Ερντογάν του απαντά ότι έχει «τα λεφτά που του έδωσε ο ίδιος», και τότε ο Τούρκος πρωθυπουργός του λέει να τα απομακρύνει και προκειμένου μάλιστα να τον βοηθήσει στέλνει εκεί και την αδελφή του Μπιλάλ, Σουμεγέ.

Μάλιστα, στο βίντεο ακούγεται και η φωνή της συζύγου του Ερντογάν, Εμινέ, να παροτρύνει κάποια χρήματα να μεταφερθούν σε κάποιον ονόματι Μπεράτ!

Και μπορεί, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο να μην είχε θορυβήσει ιδιαίτερα τους υποστηρικτές του Ερντογάν, ωστόσο, αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν κρατά γερά κι εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου, ωστόσο, οι πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι το ηχητικό ντοκουμέντο που "καίει" τον Τούρκο πρωθυπουργό , θα αλλάξει το σκηνικό...


http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...