Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Το ρωσικό «θηρίο» προσέγγισε το λιμάνι της Λεμεσού.

Στο λιμάνι της Λεμεσού, στην Κύπρο, αγκυροβόλησε σήμερα το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο της Ρωσίας, «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ»/ «адмирал Кузнецов».
Το πλοίο ανήκει στο  Βόρειο Στόλο της Ρωσίας και επί του παρόντος εκτελεί καθήκοντα στο πλαίσιο της ομάδας των πλοίων του Ναυτικού της Ρωσίας στη Μεσόγειο.

Το ταξίδι έγινε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, «να επαναλάβει την τακτική παρακολούθηση των πολεμικών πλοίων της σε στρατηγικά σημαντικούς τομείς».

Το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» έχει μήκος 340 μέτρων και είναι εξοπλισμένο με ισχυρά συστήματα πυραύλων. Το συνήθως πλήρωμά του είναι 2.000 άνδρες, αλλά τώρα επί του σκάφους υπάρχουν τουλάχιστον 3.000 στρατιώτες, σύμφωνα με στρατιωτική ιστοσελίδα που το αποκαλεί «Θηρίο».

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή πολλά ρωσικά πολεμικά πλοία βρίσκονται, ήδη,  σε λιμάνια στην Κύπρο, αλλά για πρώτη φορά  προσέγγισε το πρώτο γιγαντιαίο «Αντμιράλ Κουζντέτσοφ».

Όπως σημειώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Κύπρου πραγματοποιείται  επίσκεψη  Ρωσικού Αεροπλανοφόρου, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του σκάφους στη Λεμεσό, έχει προγραμματισθεί να επισκεφθεί το «Θηρίο» ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτης Φωτίου και οι διοικητής των ναυτικών δυνάμεων της Κύπρου, πλοίαρχος Κυριάκος Ποχάνης.

Στη Λεμεσό η ναυαρχίδα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού θα παραμείνει μέχρι τις 2 Μαρτίου, για ανεφοδιασμό και προμήθειες.

Σημειώνεται ότι στο λιμάνι της Λεμεσού, όπου έχει κηρυχθεί 24η απεργία, τα συνδικάτα ανέφεραν ότι  τα κρουαζιερόπλοια και τα πολεμικά πλοία εξυπηρετούνται χωρίς διακοπή.
 
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...