Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ερντογάν: Προϊόν μοντάζ η τηλεφωνική συνομιλία -«Πάρε το ελικόπτερο και φύγε» του απαντά η αντιπολίτευση.

http://images.alarabiya.net/3c/c0/640x392_78409_198975.jpg
Κατασκευασμένη και «εντελώς ψεύτικη» χαρακτήρισε ο Ταγίπ Ερντογάν την επίμαχη ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία με τον γιο του, όπου συζητούν για το πώς θα κρύψουν μεγάλα χρηματικά ποσά της οικογένειας.

Το γραφείο του Τούρκου Πρωθυπουργού έκανε λόγο για «προϊόν μοντάζ» και «βρώμικη συνωμοσία» σε βάρος του Ερντογάν. Η συνομιλία φέρεται να έγινε τον Δεκέμβριο, όταν πολλοί εκ των συνεργατών του είχαν συλληφθεί με κατηγορίες περί διαφθοράς.
Το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού υποστηρίζει οτι το όλο θέμα με την αποκάλυψη της συνομιλίας αποτελεί μέρος συντονισμένης προσπάθειας ανατροπής του Ερντογάν και διαμηνύει: «Εκείνοι που δημιούργησαν αυτή τη συνωμοσία με στόχο τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Τουρκίας θα κριθούν υπόλογοι, σύμφωνα με το νόμο».
Η αντιπολίτευση σε όλους τους τόνους ζητά παραίτηση του πρωθυπουργού, με τον αρχηγό του κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να δηλώνει πως αποδεικνύεται ο Ερντογάν είναι ο αρχιληστής».
«Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμότητα. Κλείνουν το κανάλι της Βουλής όταν συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης. Δηλαδή ο πρωθυπουργός κλέβει κι εμείς δεν θα μπορούμε να το λέμε», παρατήρησε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας ότι το κανάλι της τουρκικής Βουλής και τα τουρκικά ειδησεογραφικά κανάλια, ειδικά τις τελευταίες μέρες διακόπτουν συχνά την απευθείας μετάδοση τόσο των δικών του ομιλιών , όσο και του ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί..
«Υπάρχει ένας άνθρωπος που παρεμβαίνει προσωπικά στα μέσα ενημέρωσης για να συγκαλύψει τις κλοπές που κάνει», υποστήριξε ο Κιλιτσντάρογλου και προειδοποίησε : «Τις επόμενες μέρες μπορεί να γίνουν και άλλες αποκαλύψεις. Γι αυτό εγώ θα συμβούλευα στον πρωθυπουργό ή να πάρει το ελικόπτερο και να φύγει ή να παραιτηθεί».
Αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία την οποία ο ίδιος ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε προϊόν μοντάζ, ο ηγέτης της τουρκικής Κεντροαριστεράς είπε πως «η συνομιλία είναι αληθινή όσο αληθινό είναι το όρος Αραράτ» και υπενθυμίζοντας τη δήλωση του κ. Ερντογάν ότι αυτοί που κάνουν υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών «παρακολουθούσαν ακόμη και τις απόρρητες γραμμές» σημείωσε, απευθυνόμενος προς τον τούρκο πρωθυπουργό: «Οι γραμμές αυτές δεν σου δόθηκαν για να συγκαλύπτεις τη διαφθορά».
 Ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί τόνισε ότι ο Ερντογάν θα πρέπει να αποδείξει ότι η συνομιλία είναι προϊόν μοντάζ. «Αν είναι αληθινή», είπε, «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του».
Ο αρχηγός του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς τόνισε πως «η υπόθεση είναι άκρως σοβαρή και δεν μπορούν να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις με το επιχείρημα ότι πρόκειται για μοντάζ».
Στην Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα ξέσπασαν διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν και της κυβέρνησής του. «Κυβέρνηση παραιτήσου» – «Ταγίπ Ερντογάν, κλέφτη!», ήταν τα συνθήματα που φώναζαν διαδηλωτές στη συνοικία Καντικιόι της Πόλης.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε νερό υπό πίεση και δακρυγόνα για να διαλύσει της συγκέντρωση, ενώ νωρίτερα είχε διαλύσει άλλη μία διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για τον ίδιο λόγο, σε πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

http://on-news.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...