Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ιράκ: «Τα βρήκαν» Βαγδάτη και Κούρδοι για τις εξαγωγές πετρελαίου.

σχόλιο Γ.Θ : Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι τα κέρδη των Κούρδων από τις εξαγωγές πετρελαίου εξαργυρώνονται σε σφαίρες και καλάζνικοφ για την ελευθερία. Νομίζω είναι αυτονόητο...

Η κυβέρνηση της Βαγδάτης και η κυβέρνηση της Κουρδικής Αυτόνομης Περιοχής του Βορείου Ιράκ «συμφώνησαν για την εξαγωγή του πετρελαίου από το Βόρειο Ιράκ στις διεθνείς αγορές μέσω Τουρκίας», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ στην εφημερίδα Σαμπάχ.
Ο κ. Γιλντίζ εκτίμησε ότι η συμφωνία «δεν σημαίνει μόνο πετρέλαιο, ενέργεια, και κέρδη για την Τουρκία», αλλά «θα συνεισφέρει και στη σταθερότητα της περιοχής».
Το ζήτημα της εξαγωγής πετρελαίου από το Βόρειο Ιράκ μέσω αγωγών στην Τουρκία είχε συζητηθεί και κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.Η εξαγωγή των πετρελαίων του βορείου Ιράκ μέσω της Τουρκίας – αν τελικώς επιβεβαιωθεί – θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη για τον ενεργειακό και γεωπολιτικό χάρτη της Μέσης Ανατολής, όπως σχολιάζουν πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές.
Να υπενθυμίσουμε πως η Τουρκία έχει ξεκινήσει έρευνες τόσο ανοιχτά της Κύπρου όσο και στο βορειοανατολικό Αιγαίο, χωρίς φυσικά να υπολογίζει την Ελλάδα που οι υπουργοί της “κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου” αφήνοντας τον “γείτονα” να “σουλατσάρει” στη Μεσόγειο.


http://olympia.gr/2014/02/24

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...