Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Τα τρία είδη ψυχών που θα μπουν στον Παράδεισο

Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα

Μου έλεγε ένας φωτισμένος και διακριτικός γέροντας:
Στον Παράδεισο θα συναντήσεις τριών ειδών λουλούδια (ψυχές): α) λουλούδια που είναι εντελώς ανοιχτά και ευωδιάζουν πάρα πολύ β) λουλούδια που είναι μέχρι την μέση ανοιχτά και έχουν μια μέτρια ευωδία και γ) λουλούδια κλειστά που δεν ευωδιάζουν.
Τα τελείως ανοιχτά λουλούδια είναι οι ψυχές των Αγίων που πέθαναν απαθής και Ορθοδοξότατοι, με άγια έργα και μεγάλη άσκηση.
Τα μισάνοιχτα λουλούδια είναι οι ψυχές των Ορθοδόξων, που αμφιταλαντεύονταν μεταξύ μετανοίας και αμαρτίας. Στο τέλος της ζωής τους, υπερίσχυσε η μετάνοια και ίσα - ίσα σώθηκαν.
Τα κλειστά λουλούδια είναι οι ψυχές των αβαπτίστων. Είναι όλα τα παιδάκια που πέθαναν αβάπτιστα και όλοι οι αβάπτιστοι άνθρωποι που δεν ήταν Ορθόδοξοι.https://apantaortodoxias.blogspot.com/

6 σχόλια:

 1. "...αβάπτιστοι άνθρωποι που δεν ήταν Ορθόδοξοι..."
  Δηλαδη ο τσιπρας θα παει στον Παραδεισο???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ,ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ.
   ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ....
   Καλλ

   Διαγραφή
 2. Υπαρχη και η κατηγορια των ψυχων εκεινων που οταν ζουσαν ηταν μια ζωη
  πεσμενοι στα "τεσσερα" και ειχν ενα απειρο χρεος μιλαμε για τον λαο των ελληνων που μονο απο λυπηση ο Κυριος
  τους εβαλε στο Παραδεισο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἔλεος χωρὶς εἰλικρινὴ μετάννοια καὶ μεταστροφή;;
   Καλλ

   Διαγραφή
  2. ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
   αὐτὸ εἶναι τὸ ἑλληνικὸ ἐρωτηματικό,στὴν περίπτωση ποὺ τὸ ἔχετε ξεχάσει.
   Καλλ

   Διαγραφή
 3. Νομίζω ότι ως προς το τριτο είδος ψυχών αναφέρεται σε όσους δεν είχαν την ευκαιρία να γνωριγνωρ τον Θεό όπως διάφοροι ιθαγενείς του Αμαζονίου η διαφοροι Ασιάτες η άλλοι αλλόθρησκοι που όμως ζουσαν σύμφωνα με τον νόμο του Θεού χωρις να το γνωρίζουν. Αγνωσται Αϊ βουλαι του Κυρίου.
  Όσον αφορά τώρα τους Έλληνες ναι μεν έχουν γονατιγον απ' τα χρέη αλλά έχουν το κοσμικό φρόνημα και μεγάλη μεριδα είναι είτε αυεοι είτε κατονομα του θεου. Όσοι είναι ορθόδοξοι έχουν διπλή ευθύνη για την τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους και η οικονομικη ανεχεια από μόνη της δεν θα σωσει κανεναν που ασπάστηκε το κοσμικό φρόνημα και δεν εμπιστεύτηκε τον λόγο του Θεού όπως όφειλε ως χριστιανός Ορθόδοξος. Για αυτό ίσως καποιοκ αλλοδοξοι τυχουν του παραδείσου ενώ κάποιοι βαπτισμένοι τύχουν της χειρότερης τιμωριας γιατι κουρέλια σαν χειρότερα από όλους το ένδυμα της ψυχής τον χριστο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...