Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Οι ΗΠΑ θεωρούν πως η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τους δορυφόρους της ως επιθετικά όπλα

 
Μία έκθεση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA) επισημαίνει πως η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους δορυφόρους της στο διάστημα για να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε δορυφορικά συστήματα άλλων χωρών.

Η Ρωσία αναπτύσσει μία αναβαθμισμένη τεχνολογία για δορυφορικά συστήματα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίθεση και μόνιμη απενεργοποίηση δορυφόρων, ανέφερε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (DIA) σε νέα έκθεση.
«Η Ρωσία συνεχίζει να ερευνά και να αναπτύσσει εξελιγμένες δυνατότητες για δορυφόρους που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν δύο σκοπούς», ανέφερε τη Δευτέρα, η έκθεση με τίτλο «Προκλήσεις ασφαλείας στο Διάστημα». «Οι δορυφόροι επιθεώρησης και συντήρησης… θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να προσεγγίσουν τον δορυφόρο άλλης χώρας και να διενεργήσουν επίθεση που έχει ως αποτέλεσμα προσωρινές ή μόνιμες βλάβες».
Επιπλέον, η Ρωσία και η Κίνα, όπως προειδοποίησε η έκθεση, ενισχύουν τις ικανότητες τους να αντιμετωπίσουν επιθέσεις από το διάστημα που θα προκαλούσαν την κυριαρχία των αμερικανικών στρατευμάτων σε αυτόν τον τομέα. Η έκθεση κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία και την Κίνα για την προώθηση προτάσεων που περιορίζουν τη στρατιωτικοποίηση του διαστήματος, αλλά αφήνουν περιθώρια και σ τις δύο χώρες να δημιουργήσουν κατάλληλα αμυντικά όπλα.
Η Συνθήκη για το Διάστημα του 1967 απαγορεύει τη διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής στο διάστημα ή την εγκατάσταση τέτοιων όπλων σε ουράνιο σώμα. Η συνθήκη επικυρώθηκε από περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας.


sputniknews.gr
http://corfiatiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...