Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

«Ορθόδοξη Άνοιξη» στα Βαλκάνια μετά την εκλογή των φιλοπατριωτικών δυνάμεων σε Βουλγαρία και Μολδαβία

Κύμα φιλοπατριωτισμού σε συνδυασμό με την χριστιανική ορθοδοξία έχει καταλάβει τα ταραγμένα Βαλκάνια , ταρακουνώντας για τα καλά το σάπιο κατεστημένο που κυριαρχούσε στην περιοχή τόσα χρόνια μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, και τους πολέμους που ακολούθησαν σε Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο. 

Μετά την Βουλγαρία και την μεγαλειώδη νίκη  στις προεδρικές εκλογές του  πρώην Βούλγαρου αρχηγού της πολεμικής αεροπορίας, και στις τελευταίες εκλογές της Κυριακής στη Μολδαβία  το προβάδισμα με 52,98% των ψήφων, έχει ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Μολδαβίας Igor Dodon.
Στη Βουλγαρία, ο Ράντεφ σάρωσε με το 59,35% του βουλγαρικού λαού να επιζητεί μια καλύτερη ημέρα για την χώρα δίνοντας τα ηνία σε ένα άνθρωπο που αγαπά την πατρίδα του και κάνει τον σταυρό του.
Σύμφωνα με διεθνείς  αναλυτές , τα  αποτελέσματα των εκλογών στη Μολδαβία και τη Βουλγαρία δείχνουν ότι η Ρωσία θα έχει πλέον νέους ισχυρούς συμμάχους στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην γνωστή αμερικανική εφημερίδα  The Wall Street Journal.
Οι προεδρικές εκλογές στη Βουλγαρία θα δώσουν την ευκαιρία  στη Ρωσία την ευκαιρία να επιστρέψει στις πληγείσες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης επιστρέφοντας  αυτές στην επιρροή  της .

%cf%83%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85%cf%85555
« Θα βελτιώσουμε σημαντικά τις σχέσεις της Μολδαβίας και της Ρωσίας, διότι αυτή η  σχέση είναι πολύ σημαντική για τους κατοίκους της χώρας.», δήλωσε ο Μολδαβός πρόεδρος πριν από τις εκλογές.
Ο  νέος Βούλγαρος πρόεδρος Radev, με τη σειρά του, υποστηρίζει την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και μια σειρά από έργα και συμφωνίες για την αναζωογόνηση της οικονομίας της χώρας του δίνοντας την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον .
Όπως γράφει η  έγκυρη  αμερικανική εφημερίδα, τα αποτελέσματα των εκλογών στις δύο χώρες «πολλαπλασιάζουν τις  ρωγμές στο σάπιο οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (το οποίο έφτιαξαν οι Γερμανοί σε ένα ριμέικ της γερμανικής αυτοκρατορίας του Χίτλερ στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο). 
Το γεγονός αυτό θα πολλαπλασιάσει τον άνεμο των αλλαγών και μαζί με την είδηση ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει πλέον το ΝΑΤΟ στα επίπεδα της προεδρίας Ομπάμα ή Μπιλ Κλίντον, προδικάζει την απόσυρση των ΗΠΑ  από την Ευρώπη.
Η Γερμανία θα βρεθεί έτσι στην ανάγκη της Ρωσίας η οποία θα «παίζει μόνη της μπάλα» στην ήπειρο στην οποία δικαιωματικά ανήκει , ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτικά.
Μια Ευρώπη με την Ρωσία «μέσα» δεν έχει να φοβάται κανέναν  και τίποτα, διότι θα είναι  τουλάχιστον πανίσχυρη αν όχι υπερδύναμη.
Αυτό προσπάθησαν να αποφύγουν Βερολίνο και Ουάσιγκτον μετά το 1945 με όλες τις πολιτικές αλχημείες και τους ύποπτους οργανισμούς σαν την ΕΕ, τόσες δεκαετίες. Αλλά η ιστορία εκδικείται και μάλιστα δυναμικά, αλλά  κυρίως επαναλαμβάνεται.
Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος θέλει να επουλώσει τις «πληγές» στην χώρα του να μειώσει το τεράστιο χρέος,  να ελέγξει το εσωτερικό του που «βράζει» και ορθά  κινείται σε ένα είδος απομονωτισμού.
Το μόνο πρόβλημα από εδώ και στο εξής θα είναι η αντίδραση του ιερατείου της νέας τάξης που θα επιχειρήσει με κάτι αιφνιδιαστικά μεγάλο να μεταβάλει την κατάσταση . Όμως οι «φύλακες» ( Β.Πούτιν) έχουν γνώση και τους αναμένουν.



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...