Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Σοκάρει η έρευνα του Independent: «Tι θα συμβεί στη Γη μετά από έναν μικρό πυρηνικό πόλεμο» (βίντεο)

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Σοβαρή ανησυχία έχει πλέον ο βρετανικός Tύπος για το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου αφού βλέπει την παράλογη επιθετικότητα των Αμερικανών
εναντίον των Ρώσων με αφορμή τις ήττες που έχουν υποστεί οι χορηγούμενοι από την Ουάσιγκτον ισλαμιστές στην Συρία και έτσι ο «Independent» ανέσυρε μια έρευνα του 2014 σχετικά με το τι ακριβώς θα συμβεί στον πλανήτη μας μετά από έναν ενδεχόμενο πυρηνικό πόλεμο μόλις η Ρωσία απάντησε στις ΗΠΑ για «πυρηνικές συνέπειες» που θα ακολουθήσουν μετά από τυχόν «αναιδή συμπεριφορά» τους.


Βέβαια η έρευνα αφορά έναν μικρό τοπικό πυρηνικό πόλεμο που αφορούσε μόνο τις Ινδία-Πακιστάν οπότε τα αποτελέσματά του ουτε κατά διάνοια δεν μπορούν να συγκριθούν με μιας πυρηνικής σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας και μάλλον σίγουρα και Κίνας, Γαλλίας και Βρετανίας.


Η επίμαχη έρευνα υπολόγισε τις επιπτώσεις που θα είχε στη Γη ένας «περιορισμένος, τοπικός, πυρηνικός πόλεμος», που σημαίνει την πτώση περίπου 100 πυρηνικών κεφαλών πάνω από την Ινδία και το Πακιστάν. 
Η πρώτη επίπτωση εκτός των αναρίθμητων θανάτων αθώων πολιτών, είναι η απελευθέρωση πέντε μεγατόνων αιθάλης στην ατμόσφαιρα. Η αιθάλη απορροφά θερμότητα από τον ήλιο πριν φτάσει η γη, προκαλώντας έτσι πτώση της θερμοκρασίας, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα. 

  
Κατ' επέκταση, η μείωση της θερμοκρασίας θα επιφέρει μείωση των βροχοπτώσεων κατά 9% προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες, ενώ σε κάποιες περιοχές που βασίζονται στον πρωτογενή τομέα κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε λιμό.




  
Ακόμα, το στρώμα του όζοντος θα επιβαρυνθεί περισσότερο, οδηγώντας σε αύξηση των εγκαυμάτων και των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος.

  
Έν ολίγοις ένας πόλεμος Ρωσίας-Κίνας εναντίον του ΝΑΤΟ απλά θα άφηνε τον πλανήτη ερημοποιημένο και στο έλεος επιζήσαντων συμμοριών ακριβώς όπως έχει ειπωθεί παραστατικά στις πασίγνωστες ταινίες «Μad max»


Bέβαια ο Independent αντί να ανασύρει έρευνες καλό θα ήταν να ασκούε αυστηρή κριτική στην επιθετική βρετανική εξωτερική πολιτική κατά της Ρωσίας και φυσικά κατά της επικίνδυνης όπως έχει εξελιχθεί κυβέρνησης Ομπάμα και της ακόμα πιο επικίνδυνης που πιθανοτατα θα προκύψει της Χ.Κλίντον την οποία το Σύστημα στις ΗΠΑ κάνει τα πάντα για να την προωθήσει στην προεδρία της χώρας.





Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...