Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Εσμά Άσαντ: Ας με σκοτώσουν αλλά δε θα φύγω ποτέ


Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Μεγάλη αίσθηση στην διεθνή επικαιρότητα προκάλεσαν οι αποφασιστικές δηλώσεις της συζύγου του Σύριου προέδρου, Εσμά Άσαντ, η οποία μιλώντας στο ρωσικό κανάλι Rossiya 24...

ανέφερε ότι θα προτιμήσει να πεθάνει ή να την σκοτώσουν παρά να φύγει και να εγκαταλείψει την χώρα της, την Συρία, στην οποία επί έξη χρόνια ξένοι εισβολείς έχουν διαπράξει άπειρα και φρικτά εγκλήματα.

Οι δηλώσεις αυτές που δημοσιεύτηκαν και στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, καθώς και σε μεγάλη μερίδα του τουρκικού τύπου, χαρακτηρίστηκαν σαν χαρακτηριστικό δείγμα αποφασιστικότητας της πρώτης κυρίας της μαρτυρικής Συρίας, που συνεχίζει να βυθίζεται στο αίμα ενός πραγματικά αιματηρότατου πολέμου που προκάλεσαν ξένες δυνάμεις.

Αναφερομένη στον ρόλο της Ρωσίας στον εσωτερικό πόλεμο της Συρίας, ο οποίος δεν είναι εμφύλιος όπως κάποιοι θέλουν να τον χαρακτηρίζουν αλλά είναι καθαρά μια ξένη εισβολή, τόνισε πως δεν θα ξεχάσει ποτέ την αποφασιστική βοήθεια που πρόσφερε ο ρωσικός λαός στον αγωνιζόμενο συριακό λαό που υπομένει τα φρικτά κακουργήματα των ξένων αδίστακτων εισβολέων.

Αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μου την Συρία, ανέφερε η Εσμά Άσαντ, δεν έχουν προηγούμενο στις παγκόσμιες εξελίξεις και τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι ξένοι εισβολείς θα πρέπει κάποτε να τιμωρηθούν παραδειγματικά, καθώς και όσοι τους βοήθησαν να τα διαπράξουν.

Μας έχουν προτείνει πολλές φόρες, όπως υποστήριξε, να τα εγκαταλείψουμε όλα και να διαφύγουμε στο εξωτερικό για να σωθούμε, αλλά εμείς τις απορρίψαμε αμέσως γιατί είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και εν ανάγκη να πεθάνουμε εδώ, αλλά… ποτέ να το σκάσουμε!

Πραγματικά παράδειγμα πατριωτικής αποφασιστικότητας, κάτι που σήμερα σπανίζει!

nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...