Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Καθολική ακτιβίστρια μοναχή μετά από συνάντηση με τη Μαρία Ζαχάροβα στη Μόσχα δηλώνει ότι οι επίσκοποι Χαλεπίου είναι ζωντανοί στη Ράκα


Σύμφωνα με  προκαταρκτικά στοιχεία οι σύριοι επίσκοποι Χαλεπίου που απήχθησαν το 2013 είναι ζωντανοί και βρίσκονται στην πόλη της Raqqa
που κατέχει η τζιχαντιστική οργάνωση Daesh ανέφερε  την Τετάρτη η ηγουμένη της Μονής του Αγίου Ιακώβου του ακρωτηριασμένου   που βρίσκεται στην συριακή πόλη  Qarah στα δυτικά της χώρας.

 

Τον Απρίλη του 2013, τρομοκράτες απήγαγαν τον ελληνορθόδοξο επίσκοπο Χαλεπίου Παύλο  Yazidzhi και τον συροϊακωβίτη επίσκοπο Χαλεπίου τον  John Ibrahim. Το Δεκέμβρη του 2015, αναφορές έκαναν λόγο για την εκτέλεση τους. « Δεχθήκαμε πληροφορία από πηγές μας ότι είναι στη Raqqa, και ενδιαφερόμαστε για τις ζωές τους.Προσευχόμαστε για την απελευθέρωσή τους πριν την τελική επίθεση στην  Raqqa, » ανέφερε η αδερφή Agnes Mariam Salib σε συνέντευξη τύπου. Πρόσθεσε ότι επίσης πολυάριθμα μέλη της χριστιανική κοινότητας επίσης προσεύχονται για την απελευθέρωση των 2 επισκόπων.sputnik 26.10.2016
Tις δηλώσεις αυτές έκανε η γνωστή ακτιβίστρια καθολική μοναχή που δραστηριοποιείται στο συριακό.
Η οργάνωση των τζιχαντιστών τσετσένων Εμιράτο του Καυκάσου έχει αναφέρει στο επίσημο όργανό της Kavkaz Center ότι οι επίσκοποι εκτελέστηκαν και διαμελίστηκαν με ζακέτες αυτοκτονίας.
Πλήθος είναι οι αναφορές του τύπου και προσωπικοτήτων ότι οι επίσκοποι εκτελέστηκαν με ειδεχθή τρόπο από τους απαγωγείς τους.
Η καθολική μοναχή ακτιβίστρια που είχε πάει αυτές τις ημέρες στη Ρωσία στη Μόσχα και είχε συνάντηση στις 25 Οκτώβρη 2016 μάλιστα με την εκπρόσωπο τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova προβαίνει τώρα σε αυτές τις δηλώσεις.
Οι δηλώσεις αυτές αναφορικά ειδικότερα με την τύχη του  ελληνορθόδοξου επισκόπου Πάυλου Γιαζίζι αποτελούν προσβολή μνήμη νεκρού και μάλιστα μάρτυρα. Η σιωπή των αρχών και η εργαλειοποίηση της μνήμης του 3 χρόνια μετά της απαγωγή του στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας αποτελούν ελεεινό δείγμα πολιτικού αμοραλισμού.
Η κοινή γνώμη και η ορθόδοξη εκκλησία ως πλήρωμα απαιτεί να μάθει την αλήθεια δια επίσημης ενημέρωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των χωρών που εμπλέκονται στο συριακό και μάλιστα όταν πρόκειται για υπερδυνάμεις κι όχι από άνθρωπους του Βατικανού μη σύριους μάλιστα.
Οι θρησκευτικές αρχές του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την πρώτη στιγμή γνωρίζαν πολύ καλά ότι ο Παύλος Γιαζίζι επίσκοπος της δικαιοδοσίας του κομματιάστηκε από τους τζιχαντιστές. Ανεπίσημα υπήρξαν σχετικές διαρροές  από τους πρώτους μήνες μετά την απαγωγή.
Οι υπηρεσίες των κρατών που εμπλέκονται γνωρίζουν ότι ο Παύλος Γιαζίζι εκτελέστηκε παραδειγματικά από τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Κι όμως με σκανδαλώδη τρόπο τηρούν σιγή ενόχου συγκαλύπτοντας για να μην υπάρξει πολιτικό κόστος λόγω της απραξίας και της αδράνειας που επέδειξαν κατά τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς το πρωτοφανές έγκλημα 3 χρόνια μετά την τέλεσή του και κρύβονται πίσω από τα καθολικά ράσα της γνωστής ακτιβίστριας μοναχής.
Λιβανέζος δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει ότι οι ρωσικές αρχές αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα απελευθέρωσης πολλών τσετσένων τρομοκρατών που τέθηκε από τους ομοεθνείς τους απαγωγείς στην υπόθεση επισκόπων. Είναι απλή συγκυρία που η καθολική μοναχή κάνει αυτές τις δηλώσεις περί της τύχης των επισκόπων 1 μέρα μετά τη συνάντηση με την Μαρία Ζαχάροβα στη Μόσχα;

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...