Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Άστραψε και βρόντηξε ο Β.Πούτιν: «Ο εκβιασμός των ΗΠΑ στην Ρωσία δεν πρόκειται ποτέ να περάσει – Θα αποτύχουν!» (βίντεο)

Άστραψε και βρόντηξε ο Β.Πούτιν σε συνέντευξη του για όλα  τα τεκταινόμενα στην Συρία και την Α.Μεσόγειο καθώς και για την πιθανότητα προκλήσεως παγκοσμίου πολέμου.

Ο Πούτιν τόνισε επισταμένα ότι ο εκβιασμός στην χώρα του  δεν πρόκειται ποτέ να περάσει! Για τις ρωσο-γαλλικές σχέσεις τόνισε ότι  έχουν  πρόβλημα παρόλα αυτά ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένης  και της  Γαλλίας, ωστόσο, τόνισε ότι  «δεν είναι σαφές πώς είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει   μια συγκεκριμένη εξωτερική πολιτική τα εσωτερικά  πολιτικά συμφέροντα» για την χώρα αυτή .
Πρόκειται για σαφή υπαινιγμό του Ρώσου προέδρου για «εκβιασμό» του Ολάντ από την ΝΤΠ με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σάρωσαν την Γαλλία πριν μερικούς μήνες,  με σκοπό να «συνετίσουν» την εξωτερική πολιτική της χώρας που έτεινε προς την Ρωσία …και όντως τα κατάφεραν.
Πρόσθεσε δε ότι στις σχέσεις με το Παρίσι, δεν έχουν αλλάξει σε τίποτα  και ότι οι Γάλλοι επενδυτές  απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα όπως και πριν.
Μιλώντας για την γαλλική πρόταση ψηφίσματος για τη Συρία, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι  η Ρωσία θα ασκήσει βέτο, προκειμένου να μην ξεκινήσει  αντι-ρωσική ρητορική στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
«Η Ρωσία ανησυχεί  πραγματικά για την επιδείνωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, μια σχέση που   θα ήταν επωφελής  με μια τέτοια μεγάλη χώρα  σε φιλική  όμως βάση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Βλαδίμηρος  Πούτιν, σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1 δήλωσε ότι η Μόσχα είναι εξοργισμένη με τις  συνεχείς προσπάθειες από τους  Αμερικανούς εταίρους να  νομιμοποιήσουν την οργάνωση  «Dzhebhat en-Nusra» . Ο Πρόεδρος εξήγησε γιατί το όμως  κάνουν το ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ  κατά τη γνώμη του.
«Νομίζω ότι οι εταίροι μας συνεχώς αναβαθμίζουν το ίδιο θέμα . Θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες  αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων  για την επίτευξη των πολιτικών τους στόχων, που σε αυτή την περίπτωση αφορούν  τον Πρόεδρο Άσαντ και την κυβέρνησή του. Δεν  συνειδητοποιούν όμως ότι θα  αποτυγχάνουν συνέχεια συνδιαλεγόμενοι με τρομοκράτες στους οποίους δίνουν νομιμοποίηση», τόνισε ο ίδιος .
Επίσης τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με οποιοδήποτε εκλεγμένο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αν όμως η νέα διοίκηση θέλει να συνεργαστεί με τη Μόσχα.
«Δεν είναι επιλογή μας, και δεν έχουμε φιλοδοξίες για  αυτό, αντίθετα, θέλουμε να έχουμε φιλικές σχέσεις με μια τέτοια τεράστια και μεγάλη χώρα, και μία από τις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου, αλλά πλέον δεν είναι στο χέρι μας», δήλωσε ο Πούτιν σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη του.
Μιλώντας για τις επικείμενες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για την εσωτερική πολιτική πάλη, διότι αυτό  βλάπτει τις σχέσεις των δύο χωρών.
«Όλοι οι συμμετέχοντες στην προεδρική κούρσα έκαναν κατάχρηση της αντι-ρωσικής ρητορικής δηλητηριάζοντας τις σχέσεις μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Η κατάσταση στη Συρία, η επίθεση στην ανθρωπιστική νηοπομπή στο Χαλέπι έγινε από «μισθοφορικές τρομοκρατικές οργανώσεις» , και η Ρωσία το γνωρίζει καλά αυτό», συνέχισε ο Πούτιν.
«Γνωρίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιλέγουν να λάβουν διαφορετική στάση, και συνεχίζουν να κατηγορούν  τη Ρωσία για το  εν λόγω έγκλημα . Αυτό όμως δεν βοηθά την τρέχουσα κατάσταση» είπε ο ίδιος.
Μέλλοντας για τις κυρώσεις, ο Πούτιν τόνισε ότι αυτές  ήταν σημαντικές  για την ρωσική οικονομία, ιδίως όμως όταν πρόκειται για τον περιορισμό της πρόσβασης στην τεχνολογία.
«Συχνά επαναλαμβάνουμε ότι αυτές οι  περιβόητες κυρώσεις σε εμάς δεν μας φαίνονται τίποτα το ιδιαίτερο. Ωστόσο, η μόνη απειλή που βλέπω έγκειται στον περιορισμό της τεχνολογίας αιχμής . Αυτό όμως βλάπτει όχι μόνο την ρωσική οικονομία, αλλά και την παγκόσμια οικονομία », κατέληξε ο Πούτιν.
Επεσήμανε ότι εκείνοι που επιβάλλουν κυρώσεις στην  Ρωσία στην ουσία της επιβάλλουν στον  εαυτό τους. «Νομίζω ότι δεν θα πάει μακριά  αυτό», δήλωσε ο ίδιος .
Ο Ρώσος πρόεδρος έχοντας όντως «στρατηγικό νου» γνωρίζει μέσω των υπηρεσιών πληροφοριών που διαθέτει,  ότι η αμερικανική οικονομία πολύ σύντομα θα «σκάσει» συμπαρασύροντας όλη την ΕΕ και τον πλανήτη.
Για αυτό και αναμένει όλους τους «φίλους» Ευρωπαίους και μη , να πέσουν στην « αγκαλιά του σαν ώριμα φρούτα». 




Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...