Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Independent: Η Κλίντον θα έχει κάθε ευκαιρία να εξαπολύσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη στον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες απλά πρέπει να δημιουργήσουν θερμές σχέσεις με τη Ρωσία, και το καταλαβαίνει ο υποψήφιος Πρόεδρος από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Donald Trump, σε αντίθεση με την αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον, γράφει η εφημερίδα Independent [1].

Ο συγγραφέας διερωτάται αν ο υποψήφια Πρόεδρος των Δημοκρατικών θα εξαπολύσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει αμφιβολία – πως μπορεί . Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι ο Trump ξεπερνά την αντίπαλό του σε μια σημαντική παράμετρο: είναι ενήμερος για το γεγονός ότι με την Ρωσία είναι καλύτερα να συνεργάζεται.
"Αν μια εξωτερική πολιτική βασίζεται στην αρχή "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου", στη συνέχεια, η ειρήνη, η συνεργασία και η συμμαχία με τη Ρωσία είναι δυνατή ακόμη και στο επιθυμητό», - λέει η δημοσίευση.

Όπως γράφει η εφημερίδα, αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα γίνει ο Trump, θα συμφωνήσει με τον Ρώσο ομόλογό του για την από κοινού καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία.
"Θα επιδιώξει έναν κοινό στόχο - να καταστρέψει το ισλαμικό κράτος (ISIS απαγορευμένη οργάνωση στη Ρωσία - Ed)", - λέει το άρθρο.

Όσο για την Κλίντον, δεν καταλαβαίνει ότι, από την άποψη του δόγματος του Κίσινγκερ στην εξωτερική πολιτική στην πρώτη θέση πρέπει να είναι τα συμφέροντα της Αμερικής. Η πολιτική της Ρωσίας έναντι των κρατών της Βαλτικής ή με την Ουκρανία δεν αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ο ευκολότερος τρόπος για την αποτροπή ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου είναι να αφήσουμε τους οι Ρώσοι κάνουν ό, τι θέλουν, ειδικά σε θέματα που δεν μας αφορούν», — δήλωσε το δημοσίευμα.

Υπάρχει ένας κοινός μύθος ότι οι Δημοκρατικοί έχουν πάντα ένα "μαλακό σημείο" για την Ρωσία ή ότι θέλουν τη διεθνή ύφεση και ειρήνη. Ωστόσο, οι πιο αυστηροί υποστηρικτές της πορείας προς τον Ψυχρό Πόλεμο ήταν ακριβώς από το Δημοκρατικό Κόμμα.
Έτσι, με τον Δημοκρατικό Kennedy, ο κόσμος ήταν στα πρόθυρα της καταστροφής κατά τη διάρκεια της κουβανικής πυραυλικής κρίσης του 1962, σύμφωνα με το άρθρο του δημοσιεύματος.
Κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί με Πρόεδρο την Κλίντον, αλλά όχι με τον Trump, λέει ο συγγραφέας, καλώντας να δώσουν στον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο μια ευκαιρία.

Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: Trump διαφορές από Κλίντον απόσπασμα για τη Ρωσία [2]


1 The Independent
2 Две стороны одной монеты: отличи Трампа от Клинтон по цитатам о России 

https://kostasxan.blogspot.gr
https://tokoutsavaki.blogspot.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...