Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Phoenix Capital: Μέσα στους επόμενους 18 μήνες οι κεντρικές τράπεζες θα εξαπολύσουν πυρηνικά

Τη στιγμή που μια νέα  ύφεση εμφανιστεί θα δούμε μαζικά προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης να ανακοινώνονται από τις κεντρικές τράπεζες.
Μέσα στους επόμενους 18 μήνες οι κεντρικές τράπεζες θα εξαπολύσουν πυρηνικά αναφέρει η Phoenix Capital.
Κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει την Τράπεζα της Ιαπωνίας, την Τράπεζα της Αγγλίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να επιμένουν σε λήψη μέτρων για δημοσιονομική ώθηση, αντί των νομισματικών μέτρων τόνωσης.
Αυτό σημαίνει ότι οι κεντρικές τράπεζες είναι σαν να αποκαλύπτουν ότι: «Έχουμε φτάσει στο τέλος των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης και οι μειώσεις των επιτοκίων μπορεί, είναι πλέον ευθύνη και των κυβερνήσεων»
Ο μόνος λόγος που οι Κεντρικές Τράπεζες έχουν ανακρούσει πρύμναν είναι επειδή το σύστημα έχει ηρεμήσει.
Όμως μόλις οι ΗΠΑ βρεθούν σε ύφεση και προκύψουν και κάποιες άλλες αρνητικές εξελίξεις, θα δούμε οι κεντρικές τράπεζες να ρίχνουν πυρηνικά στο πλαίσιο της  ποσοτικής χαλάρωσης.
Σκεφτείτε το εξής, από το 2008, οι κεντρικές τράπεζες έχουν ανακοινώσει πάνω από 600 μειώσεις επιτοκίων και πάνω από  10 τρισεκατομμύρια δολάρια assets έχουν αγοραστεί μέσω των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης QE.
Κατά την περίοδο αυτή, δεν υπήρξε ούτε ένας μήνας κατά τον οποίο μία κεντρική τράπεζα δεν ασχολήθηκε με την ποσοτική χαλάρωση.
Και όλα αυτά κατά την φάση της ανάκαμψης όπως υποστηρίζουν.
Η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ιαπωνίας επιδίδονται σε ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ρεκόρ ύψους 180 δισεκ. το μήνα
Τη στιγμή που μια νέα  ύφεση εμφανιστεί θα δούμε μαζικά προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης να ανακοινώνονται από τις κεντρικές τράπεζες. 


http://www.bankingnews.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...