Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Πρωτοφανής σύγκρουση ρωσικού Γενικού Επιτελείου με Β.Πούτιν για Συρία: «Μην μας εμποδίζεις να νικήσουμε»!

Σε μία πρωτοφανή για τα ρωσικα πολιτικοστρατιωτικά δεδομένα το ρωσικό Γενικό Επιτελείο εξέφρασε δημοσίως την αντίθεσή του στην εκεχειρία που συνεχίζουν οι ρωσικές  αεροπορικές δυνάμεις στο Χαλέπι
ανακοινώνοντας ότι είναι ανάγκη αυτές να επαναληφθούν το συντομότερο, καθώς η δυναμική της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι αντάρτες είναι μεγάλη, για να εισπράξει εν συνεχεία άρνηση από τον Ρώσος πρόεδρο Β.Πούτιν!
Στο αίτημά του το ρωσικό Γενικό Επιτελείο τονίζει ότι η παύση των αεροπορικών βομβαρδισμών  «δεν έχει σταματήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων και οι αντάρτες έχουν αρχίσει εκ νέου στρατιωτικές ενέργειες εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων».
Ο πρόεδρος Β.Πούτιν απέρριψε το αίτημα του γενικού Επιτελείου των ρωσικών δυνάμεων για την επανέναρξη των αεροπορικών επιθέσεων στο Ανατολικό Χαλέπι, με μία επίσης δημόσια τοποθέτηση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov!
Είναι από τις περιπτώσεις για τις οποίες έχει βγει η φράση "Αυτά δεν γίνονται", αλλά φαίνεται ότι γίνονται.
Οι ερμηνείες για δημόσιας σύγκρουσης ποικίλουν, αλλά οι πιο σοβαρές εκτιμήσεις συντείνουν σε δύι εκδοχές: Η μία είναι να είναι κατά κάποιον τρόπο "στημένη" η σύγκρουση για να καταδείξει ο Β.Πούτιν στην Δύση και στις ΗΠΑ ότι δέχεται πιέσεις για επανένερξη των μείζονων στρατιωτικών επιχειρήσεων, αλλά ανθίσταται και αυτό με κάποιο τρόπο θα πρέπει να το "εξαργυρώσει" με ανάλογες υποχωρήσεις από την Δύση. 
Αυτή είναι η "καλή εκδοχή" η οποία είναι και η πιο πιθανή.
Η δεύτερη εκδοχή είναι αρκετά επικίνδυνη: Συνδυάζεται με την υπαρκτή αντίδραση του ρωσικού Γενικού Επιτελείου και των στρατιωτικών γενικότερα στη μη εφαρμογή αντιποίνων κατά της Τουρκίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού το Νοέμβριο.
Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν παρά το γεγονός ότι δέχθηκε τρομακτικές πιέσεις ακόμα και να βομβαρδιστεί το αεροδρόμιο από το οποίο απογειώθηκε το τουρκικό F-16, αντιστάθηκε, θεωρώντας ότι θα κατέστρεφε οποιαδήποτε γέφυρα υπήρχε με την Τουρκία και θα βοηθούσε τις δυνάμεις που πολεμούν τον Ρ.Τ.Ερντογάν να ισχυροποιηθούν.
Τα γεγονότα του Ιουλίου έδειξαν ότι είχε δίκιο (για τα ρωσικά συμφέροντα). Επιτεύχθηκε όχι απλά προσέγγιση ακ νέου με την Τουρκια, αλλά πλέον η Αγκυρα χαρακτηρίζεται ως "εταίρος" στο συριακό ζήτημα. Αλλά οι στρατιωτικοί δεν ξέχασαν, ούτε "κατάπιαν" την κατάρριψη και την έλλειψη αντιποίνων από την Ρωσία. Λέγεται ότι σε κάποια σύσκεψη ένας ανώτατος αξιωματικός της Αεροπορίας είχε πει ότι "Αν είχε συμβεί αυτό σε αμερικανικό μαχητικό, ακόμα θα τους βομβάρδιζαν οι Αμερικάνοι".
Επίσης ο Β.Πούτιν δεν θέλει να καταστρέψει την ρωσοτουρκική προσέγγιση. Αποδοχή της θέσης των στρατιωτικών θα είχε καταστρεπτικές συνέπειες στο σχέδιο του Β.Πούτιν.
Από την άλλη οι Ρώσοι στρατιωτικοί κάνουν την δουλειά τους: ΜΙλάνε όπως μιλούσαν οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους στο Βιετνάμ: "Αφήστε μας να πολεμήσουμε όπως ξέρουμε και να νικήσουμε" φοβούμενοι κατάρρευση του μετώπου στο Χαλέπι.
Η επιμονή τους για επανέναρξη των αεροπορικών βομβαρδισμών κατά των τρομοκρατών στο ανατολικό Χαλέπι, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κεντρικού τμήματος επιχειρήσεων του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι, σύμφωνα με το TASS, δεν είναι τυχαία.
«Εξαιτίας του γεγονότος ότι η δολοφονία των αμάχων δεν έχει σταματήσει και οι αντάρτες έχουν αρχίσει, εκ νέου, εχθρικές στρατιωτικές ενέργειες εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, απευθυνόμαστε στον αρχιστράτηγο των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με αίτημα την επανάληψη των από αέρος επιθέσεων εναντίον των παράνομων ενόπλων ομάδων στο ανατολικό τμήμα της πόλης του Χαλεπίου», τόνισε ο Ρουντσκόι.
Πριν όμως καλά καλά «στεγνώσει» το «μελάνι» από την ανακοίνωση των στρατιωτικών το Κρεμλίνο έσπευσε να απαντήσει αρνητικά στο αίτημά τους.
«Ο Ρώσος Πρόεδρος θεωρεί ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, την παρούσα χρονική περίοδο  για επανέναρξη των βομβαρδισμών στο Χαλέπι», ήταν η λακωνική δήλωση του Peskov ο οποίος όμως πρόσθεσε ότι:
«Παρόλα αυτά και σε περίπτωση εξωτερικής αναγκαιότητας για την αποτροπή προβοκατόρικων ενεργειών εκ μέρους των ανταρτών η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα για να χρησιμοποιήσει όλα της τα μέσα προκειμένου να παράσχει το απαραίτητο επίπεδο υποστήριξης στις συριακές ένοπλες δυνάμεις».
Κύρια πηγή ανησυχίας των Ρώσων στρατιωτικών είναι η μεγάλη επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα στο ανατολικό Χαλέπι πάνω από 18 ισλαμιστικές οργανώσεις εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις προκειμένου να σπάσουν την πολιορκία των που υφίστανται οι ανταρτικές δυνάμεις στο θύλακα που διατηρούν μέσα στην πόλη. 
Με ομοβροντίες ρουκετών και παγιδευμένα οχήματα VBIED και συνεχείς επιθέσεις οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές κάνουν μαζικές επιθέσεις εναντίον των συριακών στρατευμάτων, ενώ εδώ και τρεις ημέρες βομβαρδίζουν συστηματικά το δυτικό Χαλέπι προκαλώντας μεγάλες απώλειες σε αμάχους.
Όπως έκανε γνωστό ο στρατηγός  Ρουντσκόι η σημερινή επίθεση εξαπολύθηκε από τρεις ομάδες ανταρτών με την υποστήριξη 20 αρμάτων μάχης και 15 ΤΟΜΠ, με την υποστήριξη σφοδρών πυρών από ρουκέτες και πυροβολικό.
Η επίθεση, όπως έκανε γνωστό Ρώσος στρατηγός αποκρούστηκε, με αποτέλεσμα οι αντάρτες να χάσουν 6 άρματα μάχης και 5 ΤΟΜΠ. Η ρωσική Αεροπορία δεν έχει εξαπολύσει επιθέσεις στο ανατολικό Χαλέπι εδώ και 10 ημέρες για να παράσχει την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια στους κάτοικους, κάτι όμως που έχει ως αποτέλεσμα  οι ισλαμιστές αντάρτες να συγκεντρώσουν δυνάμεις για την επίθεση.
Υπάρχει κι ένας τρίτος λόγος, τον οποίο συζητούν ως πιθανή αιτία της άρνησης του Ρώσου προέδρου οι δυτικοί αναλυτες: Για να μην δώσει "λαβή" στην Ουάσιγκτον και την Χ.Κλίντον να κατηγορήσουν τη Ρωσία για «σφαγές αμάχων» φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία Ν.Τραμπ.
Μόλις εχθές ο Ρώσος πρόεδρος και απατώντας σε ερώτηση για το ποια πλευρά υποστηρίζει στις αμερικανικές εκλογές δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν έχει καμία προτίμηση για το ποιος θα βγει νικητής πλην όμως ο Ν.Τραμπ είναι ένα πρόσωπο που αντανακλά τις ανάγκες του απλού λαού και ο οποίος δεν του αρέσει η εξουσία να μεταβιβάζεται βάσει «κληρονομικού δικαιώματος».
«Ο Ν.Τραμπ απλά εκπροσωπεί το συμφέρον του απλού ανθρώπου κριτικάροντας αυτούς που παραμένουν στην εξουσία για δεκαετίες», είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη από την πόλη του Σότσι.
Επίθεση με ρουκέτες GRAD των ισλαμιστών ανταρτών εναντίον συριακών δυνάμεων στο Α.Χαλέπι




Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...