Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Άρωμα Χριστού στη πλατεία Συντάγματος. Η Αγία Δύναμις

Επανάσταση χωρίς αληθινή μετάνοια και αποκομμένη από την Άμπελο είναι καταδικασμένη σε αποτυχία


Αγαπητοί συνέλληνες,

Ο σύγχρονος Άγιος Λουκάς της Κριμαίας, ο ιατρός και επίσκοπος στην αυτοβιογραφία του έγραψε :
"Τίποτε δεν με εξέπληξε περισσότερον όσον οι λόγοι του Ιησού Χριστού προς τους Αποστόλους εμπρός εις ένα αγρόν με σίτον ώριμον: “ Ο μεν θερισμός πολύς, οι δε εργάται ολίγοι· δεήθητε ουν του κυρίου του θερισμού όπως εκβάλη εργάτας εις τον θερισμόν αυτού” (Ματθ. θ΄ 37­-38). Οι λόγοι αυτοί έκαμαν να ανασκιρτήση η καρδία μου και να αναφωνήσω εις το βάθος της ψυχής μου: “Πως συμβαίνει, Κύριε, να υπάρχουν τόσον ολίγοι εργάται εις τον αγρόν τον ιδικόν Σου;”. Και συνεκράτησα τους λόγους αυτούς εις ολόκληρον την ζωήν μου".
Ο Κύριος, επιχειρεί με πάμπολλους τρόπους να προσελκύσει εργάτες για να εργαστούν στον πνευματικό αγρό του, στην Εκκλησία που είναι η Άμπελος, το Σώμα Του. Ο Χριστός θέλει οι εκούσιοι εργάτες Του να εργαστούν ως βλαστοί, "κλήματα", άρρηκτα συνδεδεμένα με την Άμπελο, τον Ίδιο, που δεν θα λησμονήσουν τους λόγους Του :
"Εγώ ειμι η άμπελος, υμείς τα κλήματα. Ο μένων εν εμοί καγώ εν αυτώ, ούτος φέρει καρπόν πολύν, ότι χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν"(Ιωαν. 15, 5).
Ο Κύριός μας, από την πολλή Του την αγάπη για μας τους αθλίους, "μηχανεύεται" ποικίλα αγαπητικά "τεχνάσματα", προκειμένου να μας φέρει κοντά Του. Ένα από αυτά είναι και το ακόλουθο διαρκές θαύμα που αφορά στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και συγκεκριμένα στο ναό της Μητρός Του, στην οδό Μητροπόλεως.
Ο λιλιπούτειος ναός της Παναγίας (εκεί που παλιότερα ήταν το Υπουργείο Παιδείας) "μυροβλύζει" διαρκώς ! Αναδύεται από τους τοίχους του, χρόνια τώρα, μια υπερκόσμια, μια ουράνια ευωδία ! Αναδύεται το άρωμα της Παναγίας της Μητέρας του Θεού μας, το άρωμα του Χριστού.
Οι άνθρωποι που κατακλύζουν την Πλατεία Συντάγματος για να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα της Χώρας μας, τις περισσότερες φορές ή αποχωρούν άπρακτοι και απογοητευμένοι ή αρπάζονται και αλιεύονται προς ποδηγέτηση από μυστικούς συνεργάτες των λαοπλάνων πολιτικάντηδων.
Έχω να τους πω τα εξής : Αντί να πηγαίνουν μόνο στις συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, ειδικά οι νέοι, ας προγραμματίσουν και μια επίσκεψη στο εκκλησάκι που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως, πλησίον της πλατείας, στην Αγία Δύναμη, που αναφέρεται στην Παναγία ως προστάτιδα των επιτόκων γυναικών.
Εδώ και αρκετά χρόνια πηγαίνω σε αυτό το εκκλησάκι και προσκυνώ τις άγιες εικόνες. Όλα αυτά τα χρόνια από τους τοίχους αυτού του λιλιπούτειου ναού, αναδύεται μια άρρητη ευωδία, η οποία ουδεμία σχέση έχει, με τις γνωστές αρωματικές  οσμές, όπως είναι το λιβάνι. Αυτό είναι ένα διαρκές θαύμα, προς ενίσχυση της χλιαρής και ασθενικής πίστεως των ανθρώπων. Μάλιστα, τα χρόνια της επανάστασης του 1821, 15 μέτρα κάτω από την Αγία Τράπεζα, στο υπόγειο χώρο, κατασκεύαζαν πολεμοφόδια για τον αγώνα.
Ο άνισος αγώνας του '21 ευοδώθηκε γιατί είχε το άρωμα της Παναγίας και τη σφραγίδα του Χριστού. Σήμερα, γιατί άραγε όλοι οι αγώνες των Ελλήνων για απελευθέρωση από το ζυγό των κορακιών της "ανώμαλης λευκής δαιμονίας", της Ε.Ε., πέφτουν στο κενό ;
Η απάντηση είναι προφανής : σήμερα, αντί για αγώνα υπέρ της Αγίας Πίστεως του Χριστού και της Πατρίδος, έχουμε άθεες επαναστατικές πορείες και διαδηλώσεις, καθοδηγούμενη επαναστατική γυμναστική, μόνο προς εκτόνωση και παραπλάνηση.
Είναι φανερό : Επανάσταση χωρίς αληθινή μετάνοια και αποκομμένη από την Άμπελο είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. "Εάν ο Κύριος δεν οικοδομήση οίκον, εις μάτην κοπιάζουσιν οι οικοδομούντες αυτόν· εάν ο Κύριος δεν φυλάξη πόλιν, εις μάτην αγρυπνεί ο φυλάττων"."Πάσα δόση αγαθή και παν δώρημα τέλειον άνωθεν εστί καταβαίνον από του Πατρός των φώτων".
Εμείς δυστυχώς αντί να θαυμάζουμε τα ευωδιαστά άνθη των Αγίων Πατέρων μας, εντυπωσιαζόμαστε από τα άνθη της κοπριάς των ανωμάλων και των μισελλήνων αριστεροδεξιών νενέκων. Γι' αυτό, αντί να είμαστε διάδοχοι και συνεχιστές των Αγίων μαρτύρων και ομολογητών, γίναμε μιμητές του Σίσυφου.
Θα διερωτώνται πολλοί, γιατί άραγε επέλεξε ο Θεός, στο εκκλησάκι της πλατείας Συντάγματος, στην περιοχή όπου η "ηθική" Αριστερά κηρύττει το ταξικό μίσος και την κοινωνική διαίρεση, να  γίνεται διαρκώς ένα τόσο διακριτικό, σχεδόν κρυφό θαύμα, αντί κάποιο άλλο αφάνταστο και τρανταχτό θαύμα ; Έχω την εντύπωση, γιατί στο χώρο των αβυσσαλέων αντιθέσεων, όπου η Βουλή των χλιδάτων αριστεροδεξιών βουλευτών-δημίων του Ελληνικού λαού συνυπάρχει με τους διαδηλωτές επαναστάτες της φακής και τους εξαθλιωμένους απόκληρους της ζωής, μόνο ένα ταπεινό ευωδιαστό εκκλησάκι κάτω από ένα πολυόροφο κτίριο, θα ταίριαζε.

Με εκτίμηση,
Κρίτων Ιακώβου, δρ φαρμακοποιός

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...