Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ : ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΕ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την εντυπωσιακή πρόβλεψη ότι η Τουρκία θα συρθεί αναγκαστικά σε ένα άγριο εμφύλιο πόλεμο το πολύ σε 4-5 χρόνια,

έκανε ο πρώην αρχηγός της υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας και πρώην αντιστράτηγος, İsmail Hakkı Pekin.

İÇ SAVAŞ ÇIKABİLİR = ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ


Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιστράτηγο, η κατάσταση μπορεί σήμερα να φαίνεται πως ελέγχεται, εν τούτοις το εσωτερικό πρόβλημα όχι μόνο δεν έχει λυθεί αλλά προβλέπεται να επιδεινωθεί σε καταλυτικό βαθμό τα επόμενα χρόνια και να οδηγήσει τελικά την χώρα σε ένα σκληρό εμφύλιο πόλεμο.


 

Ο İsmail Hakkı Pekin επικαλείται και απόψεις των πρώην αρχηγών της ΜΙΤ, όπως του Emre Taner, που προειδοποιούσαν πριν από χρόνια για το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου καθώς μέσα στους κόλπους της εξουσίας συγκρούονταν πολλά ετερογενή με διαφορετικές ιδεολογικές αλλά και εθνόθρησκευτικές αφετηρίες, στοιχεία.

Η κατάσταση μετά το πραξικόπημα έφερε στην επιφάνεια μια μόνο πλευρά αυτής της υποβόσκουσας σύγκρουσης και εξαπολύθηκε ένας άγριος διωγμός κατά των οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν που καταδίκασε στο περιθώριο περίπου 200.000 άτομα, τα οποία όμως δεν είναι δυνατόν να μείνουν χωρίς αντίδραση το επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί ούτε την επιβίωση τους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν.

 

İÇ SAVAŞ UYARISI = ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ από τον πρεδρο των δικηγορικών συλλόγων της Τουρκίας, Metin Feyzioğlu.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιστράτηγο, παράλληλα πολλοί εξωτερικοί παράγοντες εργάζονται για τον διαμελισμό της Τουρκίας και συντείνουν στην μεσοπρόθεσμη έκρηξη ενός εμφυλίου κατά το πρότυπο ίσως του πολέμου στην Συρία, ενώ μεγάλες αποσταθεροποιητικές δυνάμεις δρουν ήδη στην ευρύτερη περιοχή.

Για τον λόγο αυτό χτυπά το καμπανάκι, καθώς όπως δήλωσε, παρά την πρόσκαιρη ελεγχομένη κατάσταση το κουρδικό, καθώς και οι εσωτερικές αντιθέσεις καραδοκούν για την κατάλυση της τουρκικής δημοκρατίας.


http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...