Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Kαι οι Κούρδοι ζητάνε τώρα τα 16 ελληνικά νησιά!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Είναι σαφές ότι μεταξύ λαών δεν υπάρχουν φιλίες παρά μόνο συμφέροντα
και έτσι σήμερα σε αγαστή συμφωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν και τον ηγέτη των κεμαλιστών Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα 16 νησιά που δεν της ανήκουν ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP και ανιψιός του συνιδρυτή του, Ζιγιά Πιρ κατηγορεί και αυτός την Ελλάδα ότι από το 2004 έχρι προχωρήσει με την ανοχή των κυβερνήσεων Ερντογάν στην «κατάληψη» των 16 νησιών.


Αναφέρει μάλιστα με τα ονόματά τους τη Γαύδο, τις Διονυσάδες, το Γαϊδουρονήσι, το Κουφονήσι, το Φαρμακονήσι (Bulamac), τις Οινούσσες (Koyun), το Αγαθονήσι (Esek), τη Θύμαινα (Hursit) κ.ά.


Κατηγορεί, τον Τούρκο πρόεδρο για εθνική προδοσία και μειοδοσία. (κάποιος ο οποίος υποτίθεται ότι δεν νιώθει Τούρκος αλλά Κούρδος)


Ο Ζιγιά Πιρ είναι ανιψιός του Κεμάλ Πιρ, ενός δηλαδή από τους ανθρώπους που είχαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ιδρύσει μαζί με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).


Ο Κεμάλ Πιρ πέθανε το 1982 στις φυλακές του Ντιγιάρμπακιρ, έπειτα από απεργία πείνας. Ο Πιρ έχει ζήσει αρκετές δεκαετίες στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία και λιγότερο στην Αγγλία.


Επέστρεψε στην Τουρκία για να πάρει μέρος στις εκλογές του Ιουνίου του 2015, ως υποψήφιος βουλευτής στις τάξεις του HDP.


Το φιλοκουρδικό κόμμα πέτυχε τότε να πιάσει το ποσοστό του 10% και να μπει για πρώτη φορά ως ενιαίο κόμμα στο κοινοβούλιο. 


Να θυμήσουμε ότι τις περισσότερες σφαγές κατά την Μικρασιατική καταστροφή, ελληνικών πληθυσμών τις είχαν κάνει οι Τσέτες, οι Κούρδοι της εποχής.


Ίσως να κρύβεται από πίσω ένα γεωπολιτικό παιχνίδι. Είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί θέλουν να ιδρύσουν ένα μεγάλο «Κουρδιστάν» στην Μέση Ανατολή. Ένα κράτος το οποίο θα αποτελεί την «ασπίδα» του Ισραήλ και θα είναι κοσμικού χαρακτήρα. Τα εδάφη αυτά θα περιλαμβάνουν και τουρκικά εδάφη της ΝΑ Τουρκίας.


Αυτό δεν μπορεί να γίνει εάν δεν υπάρξει ενός είδους ανταλλαγής εδαφών, κάτι για να αναπληρώσει η Τουρκία ή και να δελεασθεί. Μάλλον είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος για ποιον «χτυπάει» η «καμπάνα».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...