Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 1-2 Νοεμβρίου – Ξαφνικά η Ελλάδα στο παγκόσμιο επίκεντρο

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 01-02  Νοεμβρίου , δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Zakharova.
«Η προγραμματισμένη υπουργική  συνάντηση του κ Λαβρόφ στην Ελλάδα με τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων αναμένεται να εξετάσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων διμερούς συνεργασίας, αλληλεπίδρασης στο εμπόριο, οικονομικό και επενδυτικό τομέα, καθώς και στον τομέα της ενέργειας»,  είπε σε συνέντευξη της η ίδια.
Σύμφωνα με ίδια στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης θα βρεθούν τα επίκαιρα διεθνή προβλήματα και η τρέχουσα κατάσταση, θα αναφερθούν οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μετά τις συνομιλίες, διαβουλεύσεις, το σχέδιο θα υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελλάδας μνημόνιο συνεργασίας για την περίοδο 2017-2019 χρόνια.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα και ο κ. Λαβρόφ θα παραστεί στις εργασίες του  τέταρτου φόρουμ της κοινωνίας των πολιτών ανάμεσα σε  Ρωσία και  Ελλάδα, καθώς και σε μια έκθεση των αρχειακών τεκμηρίων.
Ξαφνικά η πατρίδα μας απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον και ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ρώσος ΥΠΕΞ επισκέπτονται στην χώρα μας τον ίδιο μήνα  .
Προφανώς και το παιχνίδι αυτό αφορά την Συρία και την στάση που τηρήσει η ελληνική πλευρά ανάμεσα σε δύο υπερδυνάμεις, με τις εξελίξεις να «τρέχουν» με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...