Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ο ΚΡΥΦΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ! Το σχέδιο του Ρώσου προέδρου


Ο νέος αυτός στρατός χτίζεται σε σχολεία όπου μαθητές συμμετέχουν σε μαθήματα βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης που γίνονται μερικές φορές την εβδομάδα.

Τα σχολεία όπου γίνονται οι ασκήσεις δεν θυμίζουν σε τίποτα τα αμερικανικά στρατιωτικά σχολεία όπου οι μαθητές φορούν στολή, κ.ο.κ., αλλά πιο πολύ το Κίνημα Νεότητας της Ε.Σ.Σ.Δ. όπως αναφέρει δημοσιογράφος του περιοδικού Time. Αντίθετα οι μαθητές φορούν συνηθισμένα ρούχα αν και το μάθημα στο οποίο συμμετέχουν δεν είναι. Μαθαίνουν να «διαλύουν» και να φτιάχνουν ένα Καλάσνικοφ, τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πυρηνικής ή χημικής επίθεσης. Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας που συστάθηκε με εντολή Πούτιν είναι να δημιουργηθεί ένας στρατός από νέους.


Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δημιουργία θερινών κατασκηνώσεων για παιδιά από 10 έως 17 ετών. Η πρώτη βρίσκεται στο Μποροντίνο, μία περιοχή όπου γράφτηκε μία από τις πιο μεγάλες σελίδες της ρωσικής ιστορίας καθώς εκεί οι Ρώσοι πολέμησαν τις δυνάμεις του Ναπολέοντα το 1812. Η δεύτερη κατασκήνωση ονομάζεται Ορθόδοξος Πολεμιστής και συνδυάζει τον πόλεμο με την ορθόδοξη πίστη η οποία μετά την πτώση του Κομμουνισμού έχει αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην επίσημη ρωσική ιδεολογία, ενώ θεωρείται ως ένα ακόμη μέτωπο αντιπαράθεσης με τη Δύση.

Το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και η προσάρτηση της Κριμαίας σε συνδυασμό με την δυσφορία της Δύσης αναζωπύρωσε τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό στη Ρωσία δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για τη λειτουργία τέτοιων δομών. Όπως χαρακτηριστικά λένε κάποιοι «δεν θέλουμε πόλεμο αλλά προετοιμαζόμαστε για αυτό»

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...