Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Κινεζικό υποβρύχιο πρόβαρε πυραυλική επίθεση ενάντια στο αεροπλανοφόρο Ρέιγκαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας!

Στρατής Μαζίδης
Ένα ακόμη επεισόδιο ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ έρχεται να αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου...
καθώς αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι ένα κινεζικό υποβρύχιο διεξήγαγε πρόσφατα μια προσομοίωση επίθεση με πυραύλων cruise στο USS Ρέιγκαν.

Το περιστατικό συνέβη μέσα στο 2015 στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι Γιοκοσούκα στις 24 Οκτωβρίου, το αεροπλανοφόρο USS Reagan φέρεται να ήρθε σε στενή επαφή με ένα κινεζικό υποβρύχιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Free Beacon, αυτό ήταν «η πιο κοντινό συνάντηση» ανάμεσα σε ένα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και ένας κινέζικο υποβρύχια εδώ και μια δεκαετία.

Όμως, σύμφωνα με τους αμερικανούς αξιωματούχους το υποβρύχιο λόκαρε το αεροπλανοφόρο ως μέρος μιας προσομοιωμένης άσκησης στόχευσης.

"Αν αυτό αληθεύει, αυτό θα είναι ένα ακόμη προσπάθεια της Κίνας να μας δείξει ότι μπορεί να θέσει τις δυνάμεις μας στην περιοχή σε κίνδυνο" δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Βιρτζίνια και πρόεδρος της υποεπιτροπής Σώματος Ενόπλων Υπηρεσιών για ναυτικές δυνάμεις, Randy Forbes.

Σύμφωνα με τον Forbes ένα τέτοιο περιστατικό αποτελεί παράβαση του Κώδικα για μη προγραμματισμένες συναντήσεις στη θάλασσα όπου αναφέρεται πως οι ναυτικοί διοικητές θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσει σε ατυχή αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση Ομπάμα φέρεται να κράτησε το γεγονός μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με το φόβο της περαιτέρω κλιμάκωσης των σχέσεών των ΗΠΑ με την Κίνα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...