Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Λειτουργία «Star Wars» σε προτεστάντικη εκκλησία

Μια προτεσταντική εκκλησία στη γερμανική πρωτεύουσα κάλεσε τους οπαδούς του «Star Wars»
να παρακολουθήσουν μια «ειδική» Κυριακάτικη λειτουργία με θέμα την γνωστή sci-fi blockbuster ταινία σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους νέους ανθρώπους στα στασίδια της.



Περίπου 500 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρακολούθησαν την λειτουργία, κάποιοι έχοντας μαζί τους φωτεινά σπαθιά star wars ή φορώντας μάσκες του Darth Vader. Ήταν περισσότερο από τους διπλάσιους από όσους πηγαίνουν συνήθως στην Εκκλησία ‘Σιών’ την Κυριακή.  



«Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που είδαμε τόσους πολλούς ανθρώπους στην εκκλησία σήμερα», δήλωσε ο προτεστάντης πάστορας Lucas Ludewig μετά την λειτουργία. «Είναι υπέροχο ότι υπάρχουν θέματα που ενδιαφέρουν τους ανθρώπους. Μας εμπιστεύονται για να γίνουν μέρος της λειτουργίας της εκκλησίας, χωρίς αυτή να είναι  πάρα πολύ χριστιανική ή πάρα πολύ Star Wars, αλλά να υπάρχει ένας καλός συμβιβασμός».



ΦΩΤΟ: Ο Lucas Ludewig και η Ulrike Garve, προτεστάντες πάστορες...

Με το μουσικό θέμα της ταινίας να παίζεται από το όργανο της εκκλησίας, ο 30χρονος πάστορας είπε ότι του ήρθε η ιδέα της "Star Wars" λειτουργίας, ενώ μιλούσε με την συνάδελφό του πάστορα Ulrike Garve, 29 χρονών, σχετικά με το πόσο πολύ περίμενε με ανυπομονησία ο κόσμος το "Star Wars: The Force Awakens," την Παρασκευή.



«Στο ‘Star Wars’ υπάρχουν θρησκευτικές εικόνες, συμπεριλαμβανομένων χριστιανικών εικόνων και ίσως κάποιων από άλλες θρησκείες», είπε ο Ludewig. «Με τον τρόπο αυτό, δείχνει ότι η Αγία Γραφή και η Εκκλησία είναι μέρος της κουλτούρας μας που συνεχίζει να επανεξετάζεται και να επανερμηνεύεται."



Ο ενορίτης Scott McGuire είπε: «Νομίζω ότι το όλο θέμα του Θεού είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά το να σηκώνεσαι νωρίς την Κυριακή είναι ένα τέτοιο θέμα. Αλλά για κάτι τέτοιο, θα σηκωθώ», είπε.


http://redskywarning.blogspot.gr/2015/12/star-wars.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...