Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Δημοσκόπηση της Independent: Ποιους ξένους ηγέτες μισούν οι Έλληνες

Ποιους ξένες ηγέτες θαυμάζουν και ποιους μισούν οι Έλληνες αποκαλύπτει δημοσκόπηση...
της εταιρίας Win/Gallup για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας «The Independent» που διενεργήθηκε σε 65 χώρες και πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αναδειχθούν οι 10 δημοφιλέστεροι ηγέτες του 2015.
Όπως αποδεικνύεται, η πλέον μισητή ξένη πολιτικός για τους Ελληνες είναι η καγκελάριος Μέρκελ, καθώς, το 72% των Ελλήνων έχει αρνητική γνώμη για τη Γερμανίδα καγκελάριο.
Αντίθετα, ο πλέον αγαπητός διεθνής ηγέτης στη χώρα μας είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με έναν στους τέσσερις Ελληνες να εκφράζει τον θαυμασμό του για τον Ρώσο πρόεδρο.
Ο αμέσως λιγότερο δημοφιλής ηγέτης για τους Ελληνες είναι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος όμως έρχεται τρίτος σε δημοφιλία παγκοσμίως.
Κακή γνώμη, όμως, έχει και ένας στους τέσσερις Ελληνες για τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ρουχάνι, που είναι δέκατος σε δημοφιλία διεθνώς, αλλά και για τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν αλ Σαούντ, που είναι ο ένατος πιο δημοφιλής ηγέτης στον κόσμο.
Ο Κινέζος πρόεδρος Ζι Τζινπινγκ, που είναι έκτος σε δημοφιλία διεθνώς, δεν φαίνεται ότι έχει αντιπάθειες στη χώρα μας αλλά ούτε και ιδιαίτερες συμπάθειες.
Το αξιοπερίεργο, όμως, είναι ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ -τέταρτος στις παγκόσμιες προτιμήσεις- και ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι -πέμπτος στη διεθνή κατάταξη- στην Ελλάδα ισοβαθμούν, με μόνο 1% να έχει θετική άποψη και για τους δύο ηγέτες. Αλλά και ο πρόεδρος Ομπάμα στη χώρα μας συγκεντρώνει μόνο το 9% των θετικών απόψεων.

tribune

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...