Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ! Διαβάστε για ποιο λόγο ζεσταίνει τη ρωσική πολεμική μηχανή

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν για να υπερασπιστεί τα ρωσικά συμφέροντα.


Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ρωσία όπως γράφει η DailyMail ενισχύει την στρατιωτική παρουσία της στην Αρκτική στέλνοντας στρατιώτες και όπλα προκειμένου να πάρει καλύτερη θέση έναντι του ανταγωνισμού για την εκμετάλλευση τα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου.

Παράλληλα με την ανάπτυξη προηγμένων αντιαεροπορικών συστημάτων επίσης ο πρόεδρος Πούτιν επιβλέπει την ολοκλήρωση έξι νέων βάσεων προκειμένου να πολεμήσουν τον ανταγωνισμό για τους φυσικούς πόρους. Εκτιμάται ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια τόνοι πετρελαίου και αερίου κάτω από το βυθό της Αρκτικής η οποία είναι αμφισβητούμενη περιοχή.

Η Αρκτική είναι η μόνη περιοχή του κόσμου όπου τα σύνορα δεν έχουν οριστεί με τη Ρωσία, τη Νορβηγία, τη Δανία και τον Καναδά να έχουν υποβάλλει αίτημα στον ΟΗΕ υποστηρίζοντας ότι τους ανήκει ο βυθός της Αρκτικής και ό,τι κρύβει από κάτω.

«Η Αρκτική έχει στρατηγική σημασία για τη Ρωσία λόγω των σημαντικών κοιτασμάτων της σε πετρέλαιο και αέριο», λλέει ο Ιγκόρ Κοροτσένκο στην εφημερίδα Times. «Οι συνθήκες είναι πολύ σκληρές, ειδικά το χειμώνα, έτσι οι νέες βάσεις θα επιτρέψουν στους Ρώσους στρατιώτες να είναι εκεί όλο το χρόνο και να ελέγχουν τον εναέριο χώρο.»

Ήδη 150 στρατιώτες βρίσκονται στην βάση Τρεφόιλ, η οποία βρίσκεται στο νησί AlexandraLand στην καρδιά του Αρκτικού Κύκλου.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την αποστολή S– 400 στον αρχιπέλαγος Νοβάγια Ζέλμια και το λιμάνι Τίκσι.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ρωσικές κινήσεις αποτελούν ένδειξη η Μόσχα είναι αποφασισμένη να κάνει χρήση στρατιωτικής βίας και μπει δυναμικά στον ανταγωνισμό για τα κοιτάσματα. Ωστόσο δεν είναι μόνο οι Ρώσοι που ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Αρκτική. Βρετανικά και Αμερικανικά υποβρύχια έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Αρκτικό Ωκεανό, ενώ ο Καναδάς έχει αυξήσει την στρατιωτική του παρουσία ενώ ο Ομπάμα έχει προτείνει να αναπτύξει στόλο παγοθραυστικών.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...