Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Κούρδοι PKK: «Τους επόμενους μήνες ο πόλεμος μέσα στην Τουρκία θα ενταθεί»

Όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Τουρκίας και των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) έχουν πλέον κοπεί και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τερματιστεί ο ένοπλος αγώνας,
διαμηνύει ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
«Όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας με το τουρκικό κράτος είναι κλειστοί. Δεν έχουμε πλέον καμία επικοινωνία» και «έχουμε επιστρέψει σε εμπόλεμη κατάσταση» είπε ο Τζεμίλ Μπαγίκ μιλώντας από το προπύργιό τους στα όρη Καντίλ, στο βόρειο ιρακινό Κουρδιστάν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.
«Το τουρκικό κράτος δεν ακολουθεί πλέον τη λογική της διαπραγμάτευσης ή της λύσης αλλά της εξόντωσης του κουρδικού κινήματος», συνέχισε ο Μπαγίκ εκτιμώντας ότι το PKK διεξάγει έναν «αγώνα ύπαρξης».
Τις τελευταίες ημέρες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μια ευρεία επιχείρηση εναντίον του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην επιχείρηση αυτή.
«Σκοπεύουμε να ανακοινώσουμε προσεχώς τη δημιουργία ενός επαναστατικού μετώπου αντίστασης σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις του εσωτερικού της Τουρκίας αλλά και από το εξωτερικό, που θα αγωνιστούν μαζί μας ενάντια στο καθεστώς» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόσθεσε ο Μπαγίκ, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλουμε τέλος στον ένοπλο αγώνα, υπό την παρούσα κατάσταση. Αντιθέτως, τους επόμενους μήνες ο πόλεμος μέσα στην Τουρκία θα ενταθεί», προειδοποίησε.

tribune

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...