Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Να περιμένουμε μαύρες ισλαμικές μέρες...

Ειρήνη με πολυπολιτισμικότήτα;
Α. Λεώνη
Το Κοράνι στη σούρα 8:39 λέει:
«πολεμήστε μέχρι να μην υπάρχει καμιά άλλη θρησκεία εκτός από του Αλλάχ, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να εξαλειφθεί η μισή ανθρωπότητα».
Πόσο φιλειρηνικό σας φαίνεται αυτό; Αν κάποιος είναι πιστός μουσουλμάνος και διαβάζει αυτά, δεν είναι φυσικό ότι πρέπει και να τα ενστερνίζεται, εφ’ όσον είναι πιστός;
Άρα οι άνθρωποι αυτοί αργά ή γρήγορα θα κάνουν αυτό που τους λέει η θρησκεία τους. Άλλωστε δεν είναι το μόνο σημείο στο Κοράνι που λέει παρόμοιες προτροπές των πιστών σε «άπιστους». Και ακόμη υπάρχει και η σαρία την οποία οι πιστοί ισλαμιστές δέχονται ότι είναι ο νόμος του θεού και ότι είναι πάνω από τον κοσμικό νόμο. Πλήρης δηλαδή κατάργηση του κοσμικού κράτους.

Γι’ αυτόν το λόγο δεν μπορεί να γίνει κατανοητό πως είναι δυνατόν  να έχουμε ειρήνη με αυτούς τους ανθρώπους, όσο αυτοί έχουν τέτοιες αντιλήψεις;
To ερώτημα αυτό σήμερα πλανάται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όμως οι υπόλοιποι στην Εσπερία τρέφουν την προσδοκία ότι αργά η γρήγορα θα ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα. Όμως, πως μπορεί να θεμελιωθεί αυτή η προσδοκία όταν είναι γνωστό ότι η θρησκευτική πεποίθηση είναι δομικό στοιχείο του ανθρώπου και συνακόλουθα του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Που σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς μεταφυσική θεώρηση των πραγμάτων. Και μάλιστα, το τι ακριβώς πιστεύει, τον χαρακτηρίζει στη συνέχεια απόλυτα.  Η θρησκευτική θεώρηση είναι θεμελιώδες στοιχείο ενός οποιουδήποτε πολιτισμού. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την Ιστορία.
Σήμερα λοιπόν βλέπουμε για άλλη μια φορά ότι οι διαφορετικές μεταφυσικές αντιλήψεις είναι σημείο όξυνσής και υποβόσκουσα αιτία σύγκρουσης.  Και έτσι όπως πάμε διαφαίνεται ότι αργά ή γρήγορα οι Ευρωπαίοι θα έχουν ακόμα έναν θρησκευτικό πόλεμο, όμως αυτή την φορά δεν θα είναι μεταξύ ετερόδοξων αλλά μεταξύ αλλόθρησκων και μάλιστα μέσα στη Ευρώπη.
Για παράδειγμα θα ήταν παράλογο στην Ευρώπη, όποιος ζητά υπηκοότητα να δηλώνει ότι δεν συμμερίζεται τέτοιες ακραίες και φονταμεταλιστικές αντιλήψεις, σαν αυτή που γράφεται στο κοράνι;
Αν και αυτό θεωρηθεί πολύ ακραίο, τότε να περιμένουμε ειλικρινά μαύρες μέρες. Μέρες σκοταδισμού και βαρβαρότητας (προσπάθειες εξισλαμισμού, αποκεφαλισμοί κ.α.). Διότι η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών  έρχονται και στην Ευρώπη όχι επειδή μας αγαπούν αλλά επειδή υπάρχουν καλύτερες  οικονομικές συνθήκες. Οι μετανάστες δεν δέχονται τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, ούτε καν τα ‘εξωτερικά’ κοσμικά θεμέλια (δίκαιο, κοινοβούλιο  κλπ.). Έρχονται απλά για το χρήμα και έχουν σαφώς αίσθηση κατακτητή.  Το Ισλάμ τους οπλίζει με την ιδέα ότι αυτόματα κάθε μουσουλμάνος είναι ανώτερος από κάθε άλλο άπιστο. Άλλωστε αν οι μετανάστες δεχόταν τον Χριστιανισμό και τις άλλες απορρέουσες Ευρωπαϊκές ιδέες θα είχαν φτιάξει και στον τόπο τους καλύτερες, πιο ανθρώπινες και πιο δίκαιες κοινωνίες. Τρόμο παράγει το Ισλάμ και όχι αγάπη και ανοχή. Σχηματίστηκε στην πιο άγρια και οπισθοδρομική περιοχή της Αραβικής χερσονήσου. Η ιδέα μάλιστα ότι το Ισλάμ μπορεί να συνυπάρξει με άλλες θρησκείες είναι και ανόητη και ανέφικτη.
Μια πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε στις μουσουλμανικές κοινότητες της Γαλλίας και της Γερμανίας, έδειξε περίτρανα ότι οι άνθρωποι αυτοί επιθυμούν να επιβληθεί η σαρία στις χώρες που ζουν. Ποια είναι η συν αντίληψή τους με τον υπόλοιπο πληθυσμό; Ποια μπορεί να είναι η κοινή βάση;


Η λεγόμενη ‘πολυπολιτισμική’ κοινωνία έχει ήδη αποτύχει εξ αρχής. Φαίνεται ότι οι συντάκτες της - τα Εργαστήριά του Δυτικού κόσμου - σε άλλα στόχευαν, αλλά μέχρι να απαξιωθεί πλήρως, φαίνεται πως θα μας οδηγήσει σε οπισθοδρόμηση, βαρβαρότητα και ότι θα έχει πολλά ακόμη θύματα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...