Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ετοιμάζεται η Κάρτα του Πολίτη

pistotiki-karta-660-650x400
Η κάρτα του Πολίτη που ετοιμάζει εντός του 2016 το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,
βρίσκεται πλέον στην τελική φάση σχεδιασμού και υλοποίησης και από του χρόνου θα αντικαταστήσει την ψηφιακή  ταυτότητα του κάθε κατόχου στο διαδίκτυο ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει και το «όχημα» για τις όποιες συναλλαγές του με δημόσιες υπηρεσίες, όπως εφορίες, πολεοδομίες, νοσοκομεία κλπ.

Θα έχει το σχήμα μιας χρεωστικής η πιστωτικής τραπεζικής κάρτας και θα
περιλαμβάνει τσιπάκι στο οποίο θα ενσωματωθούν ο Α.Φ.Μ, ο Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας, ο Α.Μ.Κ.Α, ο αριθμός Δημοτολογίου, οι κωδικοί για το πρόγραμμα taxis του Υπουργείου Οικονομικών, η ψηφιακή υπογραφή του κατόχου και ένας κωδικός πρόσβασης με τον οποίο  θα γίνεται η ηλεκτρονική αναγνώριση του κατόχου στο διαδίκτυο σε συνδυασμό με «ηλεκτρονικά κλειδιά» από μέρους των δημοσίων υπηρεσιών.
Το υπουργείο Εσωτερικών ευελπιστεί, να περιορίσει σημαντικά τις χρονοβόρες διαδικασίες αλλά και το πλήθος των δικαιολογητικών που απαιτούνται κάθε φορά όταν οι πολίτες κάνουν  συναλλαγές με το δημόσιο.

Εκτός των άλλων,  η κάρτα του πολίτη θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά από τους κατόχους της και σε εκλογικές αναμετρήσεις η δημοψηφίσματα ψηφίζοντας οι πολίτες από το σπίτι τους η ακόμη και από το δρόμο (με τα έξυπνα κινητά).

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...