Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Υπουργός Άμυνας Αρμενίας: Δεν υπόσχομαι ότι δε θα γίνει πόλεμος

Ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας, Σεϊράν Οχανιάν απέστειλε, σήμερα, συγχαρητήριο μήνυμα με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του αρμενικού υπουργείου.

«Το 2015 ο αρμενικός στρατός εκπλήρωσε άψογα την αποστολή του, να προστατεύσει τα σύνορα της πατρίδας σε ένοπλες επιθέσεις», είπε ο υπουργός τονίζοντας ότι το έτος 2015 ήταν γεμάτο ηρωισμό σε έναν πρωτοφανή αριθμό επιθέσεων εχθρικών ομάδων δολιοφθοράς και τόνισε ότι «όλοι θλιβόμαστε και στεκόμαστε δίπλα στους συγγενείς των νεκρών στρατιωτών με όλη μας τη καρδιά και την ψυχή».


Επεσήμανε ότι «το Αζερμπαϊτζάν έκανε επιθέσεις στην Αρμενία χρησιμοποιώντας τουρκικά άρματα μάχης και έκανε χρήση αντιαεροπορικών όπλων παρά το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός».


Πρόσθεσε ότι οι ενέργειες αυτές είχαν αποφασιστικές απαντήσεις και επεσήμανε ότι ο εχθρός – το Αζερμπαϊτζάν- δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε δύναμη, χωρίς να λάβει απάντηση, όπως ήταν σε θέση να λάβει κατά τα χρόνια του πολέμου του Καραμπάχ.

Ο Σεϊράν Οχανιάν αναφέρθηκε στη συνεργασία με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, και τη συμμετοχή της Αρμενίας σε αποστολές για τη διατήρηση της ειρήνης στο Λίβανο, το Αφγανιστάν, το Κοσσυφοπέδιο και το Μάλι.

«Αγαπητοί συμπατριώτες δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι ο εχθρός δεν θα ξεκινήσει πάλι νέες επιθέσεις, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε το παν για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των στρατιωτών στην πρώτη γραμμή και να υπερασπιστούν την πατρίδα. Κανείς δεν πρόκειται να μας χορηγήσει την ειρήνη, εμείς θα την αποκτήσουμε με την επισφράγιση της νίκης μας», είπε, σύμφωνα με το αρμενικό ‘Πανόραμα’.

echedoros-a.gr


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...