Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Φώτα στη Σμύρνη μετά από 93 χρόνια

Αγαπητοί φίλοι,

Μαθαίνοντας το ευχάριστο νέο της παραχώρησης αδείας εκ μέρους των τοπικών αρχών για εορτασμό των Φώτων στο Λιμάνι στης Σμύρνης...
(Αγιασμός των Υδάτων) μετά από 93 χρόνια, μια μικρή παρέα με αγάπη προς τη Μικρά Ασία και τα εκεί τεκταινόμενα αποφασίσαμε-Θεού θέλοντος-να περάσουμε τα Φωτά στη Σμύρνη προκειμένου να ενισχύσουμε την τοπική Ορθόδοξη Κοινότητα.

Σας ενημερώνω για τη περίπτωση που κάποιοι από εσάς έστω και την τελευταία στιγμή θελήσουν να έρθουν μαζί μας. Το πρόγραμμά μας έχει ως εξής





Τρίτη 5 Ιανουαρίου

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ώρα 21.30 και πτήση για Σμύρνη με Aegean ώρα 23.30.  Άφιξη στη Σμύρνη ώρα  00.30 μετά τα μεσάνυχτα με απ’ ευθείας πτήση. Μεταφορά στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Izmir




Τετάρτη 6 Ιανουαρίου

Μετάβαση στο ναό μας, στην Αγία Φωτεινή Σμύρνης για να γιορτάσουμε τα Φώτα μαζί με τους εκεί αδελφούς και στη συνέχεια να συμμετέχουμε στον Αγιασμό των Υδάτων, στο Λιμάνι της Σμύρνης.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον ανακαινισμένο ναό των αγίων Βουκόλου-Πολυκάρπου, την προκυμαία και τα αξιοθέατα της Σμύρνης.



Πέμπτη 7 Ιανουαρίου

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα ξεκινήσουμε για την Έφεσο όπου θα γίνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο ναό του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου όπου και ο τάφος του. Προαιρετικό μεσημεριανό στο Κουσάντασι και συνεχίζουμε για τον Κιρκινζέ για να κάνουμε εσπερινό στο ναό του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου πολιούχου του χωριού (αν μας δοθεί η άδεια)
http://efessios.gr/kirkintzes.html

Επιστροφή στη Σμύρνη, βραδινό στο ξενοδοχείο μας.





Παρασκευή 8 Ιανουαρίου

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για Βουρλά όπου πριν την ανταλλαγή των πληθυσμών κατοικούσαν 35.000 Έλληνες περίπου, και επίσκεψη το σπίτι του Σεφέρη που σήμερα είναι ένα πανέμορφο μικρό ξενοδοχείο. Ήταν αρχικά η περιοχή της Ιόνιας πόλης των Κλαζομενών και πιθανώς το αρχαιότερο τακτικά χρησιμοποιημένο λιμάνι στον κόσμο. Στάση και στα Αλάτσατα μία κωμόπολη που στο κέντρο της διατηρούνται πάρα πολλά κτίσματα από την εποχή των Ελλήνων. Εκεί υπάρχουν και εκκλησίες, η ΠΑΝΑΓΙΑ και ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Επίσκεψη το ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου που είναι τζαμί αλλά με ανακαινισμένο τέμπλο. Εκεί πρόσφατα έκανε αρτοκλασία ο Πατριάρχης.

Ο μητροπολιτικός ναός της Κρήνης (Ceşme), ο Άγιος Χαράλαμπος, είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ανατολικής Εκκλησίας μετά την Αγια-Σοφιά με μήκος 40μ. και πλάτος 19 μ. Θύμιζε πρωτοβυζαντινούς ναούς και ήταν τρίκλητη βασιλική με 24 κίονες από κόκκινο μάρμαρο. Το βόρειο κλίτος ήταν αφιερωμένο στην Παναγία και το νότιο στον Αγ.Στέφανο. Ελάχιστες από τις αγιογραφίες της που κάλυπταν όλο το ναό έχουν διασωθεί. Εδώ στοιβάχτηκαν χιλιάδες γυναικόπαιδα το Σεπτέμβρη του 22 περιμένοντας τα πλοία που θα τους μετέφεραν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.



Σάββατο 9 Ιανουαρίου

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο έχουμε μια μέρα ελεύθερη για ψώνια στο τοπικό παζάρι και τις αγορές της Σμύρνης. Θα περπατήσουμε στην ρωμαϊκή αγορά και στο Κονακ. Βραδινό στο ξενοδοχείο.



Κυριακή 10 Ιανουαρίου

Όσοι δεν θα αναχωρήσουν με την πρωινή πτήση (6.10π.μ) μπορούν να εκκλησιαστούν στην Αγία Φωτεινή και να αξιοποιήσουν το χρόνο τους  μαζί με την τοπική κοινότητα που έχει πολλά να μας πει και να μας δείξει. 15.30 μεταφορά στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουμε 18.40 με Aegean για Αθήνα




Κόστος εκδρομής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 425 ευρώ

Επιβάρυνση μονόκλινου 125 ευρώ



Στην τιμή περιλαμβάνεται:

-Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Σμύρνη-Αθήνα με Aegean

-5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στο κέντρο της Σμύρνης με πρωινό και βραδινό

-Μετακινήσεις μεταφορές όπως αναφέρει το πρόγραμμα

-Ξεναγός και συνοδός



Για πληροφορίες δηλώσεις συμμετοχής καλέστε άμεσα στο 6972319158 κ.Α.Αρπατζή



Υπεύθυνο τουριστικό πρακτορείο KANON TOURS
Σημ.Μικρές διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα και στην τιμή ανάλογα τον αριθμό των συμμετεχόντων και τις τοπικές συνθήκες μπορούν να υπάρξουν.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...