Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΡΩΣΟΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ : ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ…ΛΕΜΕ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια χαρακτηριστικά αυστηρή προειδοποίηση προς τους Τούρκους έστειλε ο Ρώσος πτέραρχος Viktor Bondaryov,
διοικητής των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στην Συρία, σε συνέντευξη που έδωσε στον ρωσικό τύπο και αναδημοσιεύτηκε στην τουρκική εφημερίδα Cumhurriyet, μην τολμήσουν να κάνουν κάποια κίνηση στον συριακό εναέριο χώρο και όχι μόνο γιατί θα βρουν άμεσα την «κατάλληλη» απάντηση.
Ο Ρώσος πτέραρχος ανέφερε ότι δεν εγκαταστάθηκαν στο συριακό έδαφος οι πύραυλοι S-400 για να μην χρησιμοποιηθούν και μόλις γίνει αντιληπτή κάποια κίνηση εκ μέρους της Τουρκίας παρεμπόδισης των επιχειρήσεων κατά των Τζιχαντιστών, τότε αμέσως θα ενεργοποιηθούν και θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση.
Ο Viktor Bondaryov τόνισε στην συνέντευξη του ότι η Ρωσία έχει τον απόλυτο έλεγχο του εναέριου χώρου των επιχειρήσεων και ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά δεν βομβαρδίζουν κατοικήσιμες περιοχές όπως τους έχουν κατηγορήσει οι Τούρκοι, αλλά βάσεις και οχυρά των Τζιχαντιστών, ενώ πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση.
Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι άσχετες με τις πληροφορίες ότι τουρκικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα σύνορα με την Συρία στην περιοχή του Cerablus, ενώ ήδη οι Κούρδοι πέρασαν δυτικά του Ευφράτη και προωθούνται προς την περιοχή αυτή που κατέχεται από τους Τζιχαντιστές.
Το παιχνίδι «χοντραίνει» όλο και πιο πολύ!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...