Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Η Νίκη στην Συρία είναι κοντά

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η  Συριακή σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους. Όλα ξεκίνησαν το 2011 στην επαρχία Νταράα.
Τις βασικές υποδομές της Συρίας τις είχαν καταλάβει οι τρομοκράτες, και τώρα ήρθε ο Στρατός της κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. Οι μάχες δεν έχουν  ακόμη ολοκληρωθεί, οι πληροφορίες είναι πολύ αντιφατικές.


Χωρίς την βοήθεια των Ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων η κυβέρνηση της Συρίας δεν θα μπορούσε  να προχωρήσει σε επιτυχίες απέναντι στην μεγαλύτερη βάση των τρομοκρατών στην Daraa.  Οι πιο φανατικοί και ένθερμοι τρομοκράτες  μαχητές της οργάνωσης "Μέτωπο en-Nusra" και μια σειρά από ισλαμικές παρατάξεις,  αντιστέκονται εκεί τώρα απέναντι στον κυβερνητικό Στρατό.

Δεδομένου ότι η επαρχία είναι ένα από τα πρώτα ισλαμικά προπύργια, ενισχύεται  και εξοπλίζεται  αυτή η περιοχή  στο ανώτατο στρατιωτικό-τεχνικό επίπεδο.  Η ήττα στην ξηρά με χερσαίες δυνάμεις , όπου οι  λόφοι  και τα σπίτια  είναι οχυρωμένα , είναι αρκετά δύσκολη. Η επέμβαση στο προάστιο του  Sheikh-al-Максена συνεχίζεται.

Δυστυχώς, οι πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια των μαχών και οι πληροφορίες για τις  στρατιωτικές επιτυχίες δεν  προέρχονται  πάντα από  πρώτο χέρι ( από το εγχειρίδιο του Συριακού στρατού), αλλά  μέσα από ακτιβιστές των διαφόρων πολιτικών ενώσεων.

Έτσι, ένα μέλος της Συριακής αντιπολίτευσης, ο Αχμάντ αλ-Masalmeh είπε ότι στην  καταπολέμηση των κυβερνητικών δυνάμεων   εμπλέκονται ρουκέτες, πυροβολικό, όλμοι και βαριά πολυβόλα, που έχουν κατασχέσει (οι τρομοκράτες) από την βάση. Σε όλη την περίμετρο της πόλης  υπάρχουν μάχες με τους τρομοκράτες.

Η σημασία αυτής της Νίκης της Συρίας σχολιάστηκε στο Λονδίνο. Ο Διευθυντής  του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας  με ΕΔΡΑ το Ηνωμένο Βασίλειο, Rami Αμπτουραχμάν είπε: Αυτό είναι μια σημαντική επιτυχία για τις Συριακές Αρχές, επειδή τώρα ο δρόμος που συνδέει την Δαμασκό με την Νταραά είναι υπό τον έλεγχο των Κυβερνητικών δυνάμεων.

Αυτή η νίκη στην καρδιά του εξτρεμισμού δεν θα κρίνει τον πόλεμο , αλλά μπορεί να αποτελέσει το σημείο καμπής της στρατιωτικής αντιπαράθεσης.

Η γρήγορη ανάπτυξη των  κυβερνητικών στρατευμάτων σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις  ενέργειες  της Ρωσικής ομάδας των αεροδιαστημικών δυνάμεων.  Οι τρομοκράτες έχουν χάσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, τους  βασικούς τομείς της αποθήκευσης και της κατάρτισης. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα για την επίθεση της  Δαμασκού.

Παρ 'όλα αυτά, τα εντυπωσιακά επιτεύγματα των συριακών στρατευμάτων, με την υποστήριξη της ρωσικής Αεροπορίας  ωθούν μια σειρά από ερωτήματα, όπως τι  βομβάρδιζε ο συνασπισμός  για τόσο πολύ καιρό;

Φοβάμαι ότι αυτές οι ερωτήσεις είναι ρητορικές. Μένει να ευχηθούμε στη Δαμασκό με τον  χαμηλότερο φόρο αίματος   για να ολοκληρωθεί η κατάληψη  αυτού του τόπου.

Anton Ορλώφ, ειδικά για Politikus.ru

http://politikus.ru


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...