Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Επίθεση Λεβέντη σε Ιεράρχες για το σύμφωνο συμβίωσης. «Ζούνε τον Μεσαίωνά τους…ακροδεξιίζουν»!

σχόλιο Γ.Θ : Όσο πλησιάζει προς το τέλος του το ψευτορωμαίικο και τα πολιτικά του ανθρωπάρια γίνονται όλο και πιο σιχαμερά...

Για νομοσχέδιο που έγινε αντικείμενο «έξαλλων αντιπαραθέσεων» από πτέρυγες της Βουλής «που δεν έχουν τίποτα να πουν» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά την τοποθέτησή του για το Σύμφωνο Συμβίωσης στην Ολομέλεια...

Ο Β. Λεβέντης, επέκρινε τις ανάρμοστες εκφράσεις που ακούστηκαν για το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ενώ δήλωσε ότι στενοχωρήθηκε από την στάση που τήρησαν ορισμένοι ιεράρχες οι οποίοι «ζουν τον Μεσαίωνά τους».

Τάχθηκε υπέρ του σημερινού νομοθετήματος επισημαίνοντας ότι λύνει αστικά προβλήματα Ελλήνων πολιτών και αφού τόνισε ότι πρέπει ο σύντροφος σε ένα ομόφυλο ζευγάρι να λαμβάνει την σύνταξη ή το σπίτι του άλλου όταν εκείνος αποδημήσει, εξέφρασε την απορία «αυτό γιατί δεν μπορεί να το καταλάβει η Εκκλησία».


σχόλιο Γ.Θ : Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, που χρησιμοποιούν οι ομοφιλολάγνοι, γιατί υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Δεν είναι μόνο το σύμφωνο συμβίωσης, που μπορούν οι κίναιδοι να αλληλοεξασφαλιστούν οικονομικά και κληρονομικά.
 

Πάντως, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφερόμενος στο θέμα της υιοθεσίας παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια, σημείωσε ότι η κοινωνία δεν είναι ώριμη και ως εκ τούτου δεν πρέπει να ψηφιστεί σήμερα η τεκνοθεσία.

σχόλιο Γ.Θ : Είμαστε δηλαδή ανώριμοι και συντηρητικοί ακόμα... Δεν έχουμε προοδεύσει για να δεχτούμε και αυτή τη σαπίλα...

«Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ με την Εκκλησία.
Εγώ ήμουν άνθρωπος της Εκκλησίας, υπήρξα και κατηχητής στα νεανικά μου χρόνια.
Έχω στεναχωρηθεί με κάποιους ιεράρχες, οι οποίοι μιλούν ότι δε μπορεί να γίνεται γάμος μεταξύ παρά φύσιν καταστάσεων», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του.

Για να συνεχίσει:
«Ποιος τους ζήτησε να γίνει γάμος;
Για συμβολαιογραφική πράξη δεν μιλούμε;
Υποχρεώνεται η Εκκλησία να κάνει γάμο;
Να ευλογήσει γάμο;
Και η Εκκλησία μου φαίνεται ότι, ελπίζω όλοι οι ιεράρχες, πρέπει να ζει τη μεσαίωνά της, μέσα στο φανατισμό της.
Δεν το περίμενα».

Και… να συνεχίσει:
«Η ορθόδοξη εκκλησία είναι εκκλησία προόδου.
Δεν είναι εκκλησία οπισθοδρόμησης.

Κάποιοι ιεράρχες που μιλούν για γάμους είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Βεβαίως ακούγονται κάποιοι συνήθεις ιεράρχες που ακροδεξιίζουν.
Αυτοί είναι οι συνήθως κραυγάζοντες.
Αλλά έστω κι αυτοί έπρεπε να προσέχουν.
Δε μπορούν να λένε ό,τι θέλουν.

Είναι θλιβερό η Εκκλησία της Ελλάδος να μην αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για να παίρνει ένας τη σύνταξη του συντρόφου του, ή να παίρνει το σπίτι του όταν αποθνήσει.

Είναι θλιβερό να μην το αντιλαμβάνεται η Εκκλησία.
Και να ομιλεί για γάμο.
Και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι για την υιοθεσία δεν είναι έτοιμη ακόμα η ελληνική κοινωνία».


σχόλιο Γ.Θ : Τώρα είναι ολοφάνερο, γιατί τα βοθροκάναλα τον αποθέωναν προεκλογικά...
Πραγματικά, όσο πλησιάζει προς το τέλος του το ψευτορωμαίικο, τα πολιτκά του ανθρωπάρια γίνονται όλο και πιο σιχαμερά...

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...