Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Διπλή έκρηξη στην Άκυρα κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ .
Τούρκοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για «τρομοκρατική επίθεση», ενώ ερευνούν μαρτυρίες ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη υπό τον Τούρκο πρωθυπουργό Νταβούτογλου με τη συμμετοχή των επικεφαλής για την ασφάλεια.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN Turk και επικαλείται το Reuters, οι εκρήξεις φαίνεται ότι έγιναν πριν από μία προγραμματισμένη πορεία ειρήνης για τη διαμαρτυρία κατά των συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Η πορεία «ειρήνης» οργανώθηκε από κινήματα της αριστεράς.


Image

Οι δύο φονικές εκρήξεις στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκαν σε διασταύρωση στο κέντρο της Τουρκικής πρωτεύουσας.

Οι εκρήξεις όπως αναφέρει η Hurriyet έγιναν απο τις δύο πλευρές των εξόδων της στάσης του τρένου, όπου οι υποστηρικτές της HPD είχαν συγκεντρωθεί. Η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.
Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι θα μπορούσε να ήταν μια απόπειρα αυτοκτονίας, καθώς αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ανθρώπινη σάρκα ήταν διασκορπισμένη παντού.

Οι εκρήξεις έγιναν πριν απο μια προγραμματισμένη συνάντηση ειρήνης απο σωματεία εργαστοσίων και απο έναν αριθμό διαδηλωτών που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο κατά των αγωνιστών του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Νταβούτογλου θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Yalçın Akdoğan, τον υπουργό Υγείας Μεχμέτ Müezzionğlu, τον υπουργό Εσωτερικών Selami Altinok, τον αρχηγό της αστυνομίας, τον επικεφαλή της Intel και το Δήμαρχο της Άγκυρας το μεσημέρι στην Άγκυρα, αναφέρει το CNNTürk.

Ο εκπρόσωπος του CHP Kemal Kilicdaorglu είπε ότι η Τουρκία δεν αξίζει κάτι τέτοιο, ανακοινώνοντας ότι το κόμμα του ακύρωσε όλες τις εκδηλώσεις σήμερα.

ΠΗΓΗ: www.hurriyetdailynews.com

 
ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΟΜΒΑ: Στους 86 έφθασαν οι νεκροί

Στους 86 ανέρχονται σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Ο απολογισμός αυτός είναι ακόμη προσωρινός, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, και σημείωσε ότι οι τραυματίες ανέρχονται στους 186.
Όπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν ακαριαία και άλλοι 24 υπέκυψαν στο νοσοκομείο. Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται 28 από τους τραυματίες, πρόσθεσε ο κ. Μουεζίνογλου.
Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσει πορεία υπέρ της ειρήνης, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Τα αίτια της διπλής αυτής έκρηξης δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους μπορεί να οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας.



ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΡΗΞΕΙΣ: Το PKK σε μονομερή ανακωχή "εντός Τουρκίας" 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters το PKK έδωσε εντολή στους μαχητές του να σταματήσουν κάθε δράση εντός Τουρκίας, με εξαίρεση τις επιθέσεις που πιθανόν θα δεχτούν.

Την είδηση μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Firat το οποίο ανέφερε ότι οι επικεφαλής του ΡΚΚ έλαβαν την απόφαση αυτή ανταποκρινόμενοι σε εκκλήσεις εντός και εκτός της Τουρκίας. Οι Κούρδοι μαχητές θα πρέπει να αποφύγουν ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή «δίκαιων εκλογών» στην Τουρκία την 1η Νοεμβρίου.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λίγες ώρες μετά το μακελειό στην Άγκυρα όπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από δύο εκρήξεις στον χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη μια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης.


Η στιγμή της έκρηξης σε βίντεο


http://www.onalert.gr/stories/toyrkia-stous-86-efthasan-oi-nekroi/45433?utm_source=rss&utm_medium=referral&utm_campaign=onalert.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...