Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Η Ουγγαρία αγνοεί αποφάσεις της ΕΕ και ψηφίζει νόμο για τον αγωγό South Stream.



Το ουγγρικό κοινοβούλιο ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου στη χώρα.

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ψήφισε νομοσχέδιο το οποίο αναφέρεται στην επιτάχυνση της κατασκευής του ρωσικού φυσικού αερίου ‘South Stream’.

Η ψήφιση έγινε αγνοώντας τις οδηγίες της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με πλειοψηφία 132 βουλευτών  έναντι 35 που το καταψήφισαν. Αποφασίστηκε, επίσης, η συμμετοχή στο έργο και  των κατασκευαστικών εταιρειών που δεν έχουν άδεια για τη δραστηριότητα αυτή.

«Αυτό έγινε για την υποστήριξη της κατασκευής του αγωγού και να δείξει η Ουγγαρία τις προθέσεις έναντι της Ρωσίας ότι το ενδιαφέρον  της είναι πολύ σοβαρό», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα ενέργειας, Αττίλα Χολόντα, που από το 2012 είναι βοηθός γενικός γραμματέας της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν.

Αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένει μια εξήγηση από την Ουγγαρία, σχετικά με το νόμο που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο της χώρας, για την επιτάχυνση της κατασκευής του έργου «South Stream», σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξή του στις Βρυξέλλες.

Το έργο «South Stream», προβλέπει τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του πυθμένα της Μαύρης Θάλασσας στη Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβενία και Ιταλία.
Το έργο αυτό έχει αποκλειστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως μέτρο κυρώσεων προς τη Ρωσία στην κρίση της Ουκρανίας.

Βαλκανικά ΜΜΕ

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...