Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Το τσάι Μειώνει κατά 25% τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου.


Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του τσαγιού αποδείχθηκαν από άλλη μία μελέτη, η οποία μάλιστα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συχνή κατανάλωσή του μειώνει κατά 25% τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου από προβλήματα υγείας που δεν έχουν σχέση με την υγεία της καρδιάς.
Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες στη Γαλλία, που αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού οφείλονται κυρίως στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, τα οποία είναι περισσότερα απ εκείνα που
περιέχει ο καφές. Γεγονός που εξηγεί τον λόγο για τον οποίο όσοι πίνουν πιο πολύ τσάι είναι περισσότερο δραστήριοι.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, καθηγητή Nicolas Danchin από το νοσοκομείο Georges Pompidou, παλαιότερες μελέτες έδειξαν ότι το τσάι περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία είναι γνωστό ότι ωφελούν τν καρδιά. Οπως τόνισε, θα πρέπει να αποφεύγει κανείς τους πολλούς καφέδες και να αντικαθιστά μερικούς από αυτούς με ένα φλιτζάνι τσάι.

Στη μελέτη συμμετείχαν 131.401 άτομα από 18 έως 95 ετών, ενώ κατά τη διάρκειά της σημειώθηκαν 95 θάνατοι από καρδιολογικά προβλήματα και 632 από άλλα αίτια.
Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελόνη.

Δεν διευκρινίστηκε, δε, αν κατά τη διάρκειά της οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν κάποιο συγκεκριμένο είδος τσαγιού.

 
http://www.kalyterotera.gr/2014/11/25.html


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...