Η ταβέρνα Παράγκα του Γιάννη Ευθυμίου στην ορεινή Ρόδο βάζει στην φωτιά πήλινες γάστρες και σκεύη αναβιώνοντας την παράδοση.

Στα Απόλλωνα της Ρόδου, ένα χωριό που βρίσκεται στην ενδοχώρα της, σε απόσταση περίπου 50 λεπτών από την πόλη του νησιού, η διαδρομή μέχρι εκεί είναι γεμάτη στροφές και όμορφα τοπία. Ευχάριστη, αλλά κάπως δύσκολη. Σε αυτό το ορεινό, γραφικό χωριό ο Γιάννης Ευθυμίου μαζί με τη γυναίκα του αποφάσισαν να ανοίξουν μια ταβέρνα που θα σύστηνε από την αρχή την παραδοσιακή ροδίτικη κουζίνα. Αυτό ήθελαν, να επιστρέψουν στις ρίζες στους, και να φέρουν στην επιφάνεια την κουζίνα με την οποία μεγάλωσαν, αυτήν των γιαγιάδες τους, στους ξυλόφουρνους. Και έτσι γεννήθηκε η Παράγκα, στην είσοδο του χωριού, στην παλιά λέσχη των Ιταλών Αξιωματικών.