Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Γιατί το καθεστώς Μητσοτάκη θέλει 180 βουλευτές στις εκλογές του Ιουνίου

σχόλιο Γ.Θ : Πραγματικά η δεύτερη θητεία του θα κάνει την πρώτη να μοιάζει με παράδεισο...

Με τον "αέρα" του 41% και των 20 μονάδων διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θέτει φιλόδοξους στόχους στις δεύτερες εκλογές!

Στόχος να αλλάξει το Σύνταγμα και να προχωρήσει σε ακόμα πιο ριζικές αλλαγές στο δημόσιο και γενικά στην καθημερινότητα των Ελλήνων, με το βλέμμα στην Μεγάλη Επανεκκίνηση της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων.

Στην ΝΔ, λοιπόν, αυτό που τους απασχολεί, σε πρώτη φάση, είναι αν τελικά πιάσουν το όριο των 180 βουλευτών. Πρακτικά είναι κάτι πολύ δύσκολο να συμβεί!

Εάν η ΝΔ λάβει 180 έδρες θα μπορεί να προχωρήσει μόνη της σε συνταγματική αναθεώρηση άρθρων! Τίθεται βεβαίως το ερώτημα ποιες σαρωτικές αλλαγές θα έμπαιναν στο τραπέζι σε αυτή την περίπτωση. 

Ως πρώτοι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζονται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για ιδιωτικά ΑΕΙ και η “επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων”, ιδίως στο δημόσιο, το οποίο επιδιώκεται να μπει για τα καλά στην ψηφιακή εποχή, υπό τον φόβο πως οι οι όποιες παρεμβάσεις δεν θα αφορούν μόνο την ευκολία των Ελλήνων αλλά και την έλεγχο και καταναγκασμό.

Η ΝΔ με κοινοβουλευτική ομάδα 180 βουλευτών, μπορεί να υπερψηφίσει τα όποια προς αναθεώρηση άρθρα! Χωρίς 180 βουλευτές θα χρειαστεί ψήφους άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ.

Επομένως, το μεγαλεπίβολο σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου εν όψει των νέων εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι να κατορθώσει η κυβερνητική παράταξη να εκλέξει 180 βουλευτές, ώστε να μπορεί, χωρίς την στήριξη άλλου κόμματος, να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως τις χαρακτηρίζει, μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Αναμένεται η συνέχεια…


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...