Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Η σεξουαλικότητα είναι σαν την φωτιά...

Γιατί έβλεπαν ως τόσο επικίνδυνη την σεξουαλικότητα οι παλαιότεροι; Μα, γιατί είναι εκστατικά ελκυστική και ποθητή και, γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο, εξαιρετικά χρησιμοποιήσιμη και εμπορεύσιμη. Πανεύκολα χρησιμοποιήσιμη ως παγίδα.

  Η αυστηρότητά τους απέναντι στο θέμα δεν πήγαζε, κατ'ουσίαν, από κάποια εχθρότητα προς την ίδια αλλά προς το ότι είναι τόσο έντονα εργαλειοποιήσιμη στην υπηρεσία βαρύτατα ιδιοτελών επιδιώξεων.*
Δεν είναι διόλου τυχαίο που έχει τόση ευρεία χρήση στην διαφήμιση αλλά και την κατασκοπεία.
Η σεξουαλικότητα είναι σαν την φωτιά. Είναι απαραίτητη. Αλλά μπορεί να σε κάνει και παρανάλωμα. Θέλει μεγάλη ωριμότητα η διαχείρισή της.
Η ευαγγελική αφήγηση για τα γεγονότα που οδήγησαν στην φρικτή αδικία της εκτέλεσης του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου είναι αρχετυπικά αποκαλυπτική της πραγματικότητας αυτής.
... ... ...
*Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει κατασταλεί και προφάσει αρετής, για λόγους ελέγχου δια της πρόκλησης ενοχών. Η σεξουαλικότητα έχει χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως, είτε δια της προώθησής της είτε δια της καταστολής της. Πράγμα που οφείλεται στο ότι είναι πολύ, πάρα πολύ, εργαλειοποιήσιμη.

Dimitri Lalushi
https://proskynitis.blogspot.com/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...