Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Η υποκρισία της Κρατούσης Εκκλησίας

 

Γράφει ο Νικόλαος Μάννης, δάσκαλος

Ενώ είναι πασίγνωστες (μέχρι και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι Η Εκκλησία ψήφισε «δαγκωτό» ΝΔ)

οι, επί σειρά ετών, σχέσεις της Κρατούσης Εκκλησίας (και όχι μόνο του Λιάπη Ιερωνύμου) με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ούτε μία φορά δεν βγήκαν οι εκπρόσωποί της να διαψεύσουν ότι την υποστηρίζουν, ούτε μία φορά δεν βγήκαν να "θεολογήσουν" ότι "η Εκκλησία δεν πολιτεύεται" και δεν αναμειγνύεται με την πολιτική!

Αυτό όμως το είδαμε έκπληκτοι να συμβαίνει με το νεοπαγές κόμμα "ΝΙΚΗ" του συναδέλφου κ. Νατσιού! Μαζικά και οργανωμένα παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να βγαίνουν εκπρόσωποι της επίσημης Εκκλησίας αποποιούμενοι έντρομοι κάθε σχέση μαζί του και με το κόμμα του, και δηλώνοντας - μετ'  επιτάσεως και διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους -  "οὐκ οἶδα τὸν ἄνθρωπον"!

Αυτό βεβαίως χαροποιεί όλους εμάς που αντιμαχόμαστε την αίρεση του Νεοσεργιανισμού, δηλαδή την συνεργασία μεταξύ Διοικούσας Εκκλησίας και Αντιχριστιανικής Κυβερνήσεως. Δεν μπορούμε όμως να μη κατακρίνουμε την υποκρισία της Κρατούσης Εκκλησίας της Ελλάδος, όταν μάλιστα ο ίδιος ο αρχηγός της, ο κ. Μητσοτάκης (και αποδεικνύεται ότι είναι ο αληθινός αρχηγός της, διότι υπήκουσαν στις αποφάσεις της Κυβερνήσεώς του για κλείσιμο των Ναών και απαγόρευση συμμετοχής στα Μυστήρια) σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή (και μάλιστα όχι ως Πρωθυπουργός, αλλά ως αρχηγός κόμματος!!!) είχε δηλώσει σωστά πως "Υποκρισία και Εκκλησία δεν συμβαδίζουν"!

Επειδή όμως συμβαδίζουν Νέα Δημοκρατία και "Εκκλησία", για αυτό και επιβάλλεται, για όσους θέλουν να είναι αληθινά Χριστιανοί, όχι μόνο να μη δώσουν ούτε μία ψήφο στους χριστέμπορους αυτούς Μπολσεβίκους της Δεξιάς, αλλά και να απομακρυνθούν άμεσα από όσους Αρχιερείς, Πνευματικούς και Γεροντάδες που, ως επικίνδυνοι για την ψυχική σωτηρία αιρετικοί Νεοσεργιανιστές, τους υποστήριξαν και τους υποστηρίζουν στο ανόσιο έργο τους.  

Υ.Σ.Πως είπαμε έβγαλε τον σκασμό ο Λιάπης ;

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και κείμενο που λέει "ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ o ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ TO "ΑΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΣ", ΣΩΣΤΑ; ΓΙΑΤΟ "ΑΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΣ", ΣΩΣΤΑ;"

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...