Τρίτη 30 Μαΐου 2023

«Η μοντέρνα κατοχή» είναι το μείζον πρόβλημα της Ελλάδος. «Είναι βέβαιο ότι θα ξαναχτυπήσει την πόρτα» με αυτούς που ψηφίζετε

Γραφει ο Dr Νικόλαος Βρούσγος

22/05/2023: SOS από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: «Προετοιμαστείτε για τη νέα πανδημία»
29/05/2023: Παγώνη: Έρχεται νέα πανδημία χειρότερη από τον Κορώνα.
Θα σας πω την προσωπική δική μου άποψη:
Η βιασμένη ελευθερία, η οποία υπέφερε πρόσφατα με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας.
Εάν δεν το καταλάβατε όλοι και ξαναψηφίσετε τους δυνάστες της ελευθερίας, τότε το μέλλον μας διαγράφεται πολύ ζοφερό.
Ποιοι είναι οι δυνάστες της ελευθερίας;
Όλοι αυτοί που έδειχναν τα τσιμπημένα τους μπρατσάκια στις οθόνες σας ως παράδειγμα προς μίμηση, κυβερνητικοί κι αντιπολιτευόμενοι τάχα, και κουνούσαν το δάχτυλο κι αισχρολογούσαν κι απέλυαν και εκβιάζανε και βάζανε πρόστιμα στους υπέρμαχους της ελευθερίας.
Εάν ξεχάσατε λοιπόν τον Εθνικό μας ύμνο προς στην ελευθερία, τον θούριο του Ρήγα, και τους αγώνες των προγόνων μας για το υπέρτατο αγαθό των Ελλήνων, μάθετε πως χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει ούτε υγεία ούτε ανάπτυξη ούτε μέλλον.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!
ΑΡΕΤΗ
Με την έννοια της λέξης αρετή, εννοείται η ηθική αριστεία μέσω της σφαιρικής γνώσης.
Βασικές Συμπαντικές αρετές είναι η: αγάπη προς τον Θεό τον πλησίον και την φύση, η συγχώρεση, η δικαιοσύνη, η προσαρμοστικότητα, η κατανόηση και οι αρετές που πηγάζουν από τις βασικές αρετές. Όπως η φιλαλληλία, η αλληλοβοήθεια, η τόλμη, η επιμονή, η υπομονή, η σωφροσύνη, η φιλελευθερία, η Δημοκρατική σκέψη, το μέτρο στην σκέψη και την πράξη, η εγκράτεια, η φιλοπατρία, η ευγένεια, η ομόνοια, η φιλοτεχνία, η οργάνωση, η τακτικότητα, η ευθύτητα, η τιμιότητα, η επιμέλεια, η ευγενής άμιλλα, η φιλομάθεια, η καλοπροαίρεση, η καλοπιστία, η δημιουργική επιφυλακτικότητα, η κριτική σκέψη, η μετριοπάθεια, η ολιγάρκεια, η αυτάρκεια, η ειλικρίνεια, η σωφροσύνη, η ολιγολογία, η ομοθυμία, η ειρηνική διάθεση, η διαλλακτικότητα, ο σεβασμός, κ.α.
ΤΟΛΜΗ
Τόλμη ονομάζεται το συστατικό που θα μας οδηγήσει στην απόλυτη απελευθέρωση. Τόλμη, είναι το αντίθετο του φόβου.
Ο «Μη Φόβος» Όταν ο φόβος δουλευτεί στο μυαλό μας και γίνει τόσο δα μικρός , τότε η τόλμη θα αναδειχτεί νικήτρια και θα μας απογειώσει. Ας είναι λοιπόν η πρώτη τολμηρή μας πράξη, η αναμέτρηση με τον εαυτό μας. Τολμηρός -ή –ό…που δε διστάζει να κάνει «επικίνδυνες ενέργειες» για να υπερνικήσει εμπόδια, Οι εξερευνητές ήταν τολμηροί θαλασσοπόροι, ριψοκίνδυνοι. Ένας τολμηρός πολιτικός μπορεί να κάνει ριζικές μεταρρυθμίσεις. Ή πέτυχε γιατί τόλμησε, το είπε και το έκανε, το επιχείρησε. H τύχη βοηθάει τους τολμηρούς.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η ελευθερία για έναν άνθρωπο, είναι η δυνατότητά του να δρα κατά βούληση. Βούληση καλείται η δυνατότητα του ατόμου να θέτει στόχους / σκοπούς και να αποφασίζει να τους πραγματοποιεί . Η καθολική ελευθερία, με τα σημερινά δεδομένα, είναι το σωρευτικό αποτέλεσμα της ατομικής, της κοινωνικής και της πολιτικής ελευθερίας, καθώς και των εσωτερικών ελευθεριών.
Με Αρετή και Τόλμη.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...