Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Τίποτα τυχαίο! Το όνομα που «παίζει» για το Υπ. Υγείας

Μετά την άνετη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις πρώτες εκλογές και τη διαφαινόμενη αυτοδυναμία στις δεύτερες, έχει αρχίσει η…ονοματολογία σχετικά με τις υπουργικές θέσεις.
Τα άτομα που θα στελεχώσουν την επόμενη κυβέρνηση θα είναι μία προσωπική επιλογή του Κούλη Μητσοτάκη.

Με το 40% δεν θα είναι εύκολο να υπάρξουν τυχόν εσωκομματικές “γκρίνιες” αν κάποια ονόματα δεν τυγχάνουν ευρείας αποδοχής.

Ωστόσο η θέση που “καίει”, κυρίως λόγω της τρίχρονης πανδημίας και των δομικών προβλημάτων στον συγκεκριμένο κλάδο είναι εκείνη του Υπουργού Υγείας.

Σοβαρή πιθανότητα είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης να πάρει τη θέση του Πλεύρη μετά τις εκλογές.

Σήμερα, ένα μήνα μετά τα σενάρια αρχίζουν και “φουντώνουν”.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να μην θέλει κάποιον γιατρό, αλλά επιχειρησιακό στη θέση του Υπουργού Υγείας.

Θυμίζουμε πως πέρα από τους μισθούς και την οικονομία, ο Μητσοτάκης σε όλη την προεκλογική περίοδο ανέφερε το «νέο εκσυγχρονισμένο σύστημα υγείας» ως βασικό πυλώνα των πολιτικών της νέας τετραετίας.

Και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πιο κατάλληλο άτομο στην κυβέρνηση από τον…«απόλυτα έμπιστο» σημερινό Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον άνθρωπο που έφερε τις ταυτότητες-πορτοφόλι και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού!

Εξάλλου είναι και ο άνθρωπος πίσω από τον «ψηφιακό φάκελο ασθενούς»: «Τώρα βρίσκεται στο κινητό μας», διατράνωνε προ μερικών μηνών ο ίδιος.

Κρατήστε επομένως το συγκεκριμένο όνομα που εδώ και μήνες «παίζει» για την νευραλγική αυτή θέση. 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...