Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Λευκός Οίκος: Ήρθε η ώρα για παγκόσμια ολοκληρωτική στροφή στην ψηφιακή ταυτότητα

Ο Λευκός Οίκος θα πρέπει να επανεξετάσει την προσέγγισή του για τη μείωση της κλοπής ταυτότητας στα δημόσια οφέλη, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τον ευρύτερο στόχο που περιγράφεται στην Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας, αυτός που θα επένδυε σε υποδομή ψηφιακής ταυτότητας που μπορεί να μειώσει την κλοπή ταυτότητας και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο σε κάθε τομέα.

Η τελευταία εβδομάδα είχε δύο μεγάλες ειδήσεις όσον αφορά το τι κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προώθηση της ψηφιακής ταυτότητας.

Στις 2 Μαρτίου, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε μια νέα Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας που επισήμανε τη σημασία της βελτιωμένης υποδομής ψηφιακής ταυτότητας για τη βελτίωση της στάσης της Αμερικής στον κυβερνοχώρο. 

Στις 7 Μαρτίου, ο Γενικός Επιθεωρητής της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο "GSA Misled Customers on Login.govs Compliance with Digital Identity Standards", η οποία κατέστησε σαφές πόσο μακριά πρέπει να φτάσουμε. 

Επισημαίνοντας την ψηφιακή ταυτότητα ως κρίσιμη εθνική προτεραιότητα για την κυβερνοασφάλεια, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επισήμως καταστήσει τη βελτίωση της ψηφιακής ταυτότητας βασικό μέρος της ατζέντας της για την κυβερνοασφάλεια.

Αυτό δεν είναι μικρό πράγμα, είναι η πρώτη φορά από την κυβέρνηση Ομπάμα που ένας Λευκός Οίκος έχει θέσει την ψηφιακή ταυτότητα ως μέγιστη προτεραιότητα.

Όπως σημειώνει η στρατηγική, σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάστηκαν από μια κλοπή ταυτότητας το 2021. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν κάθε Αμερικανός έχει επηρεαστεί, από έθνη και τα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος να επωφελούνται. Ήρθε η ώρα να εστιάσουμε στην ιεράρχηση πιο ασφαλών λύσεων ψηφιακής ταυτότητας. 

Υπάρχει ενθουσιασμός με την στρατηγική να αγκαλιάζει τις εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των ελλείψεων στην υποδομή της ψηφιακής ταυτότητας, με τη δημιουργία νέων υπηρεσιών που θα επέτρεπαν σε κάθε Αμερικανό να ζητήσει από μια υπηρεσία που τους έχει ήδη εκδώσει διαπιστευτήρια να εγγυηθεί online επικυρώνοντας τις πληροφορίες από το διαπιστευτήριο της ψηφιακής ταυτότητας. 

Αυτό θα μπορούσε να λάβει τη μορφή νέων υπηρεσιών επικύρωσης χαρακτηριστικών και διαπιστευτηρίων, καθώς και εφαρμογών άδειας οδήγησης για κινητά που παρέχουν ένα ψηφιακό αντίστοιχο για την προστασία του απορρήτου στα φυσικά αναγνωριστικά.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, το Γραφείο του Εθνικού Διευθυντή Cyber θα εργαστεί τώρα για να δημιουργήσει ένα σχέδιο εφαρμογής για να μετατρέψει τη στρατηγική σε δράση. 

Ποιοι είναι οι θεματοφύλακες της ταυτότητας και πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την επόμενη γενιά ψηφιακών πολιτών;

Έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες δημιουργίας πλαισίων ψηφιακής ταυτότητας σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, όταν δημιουργούνται αυτά τα πλαίσια, πρέπει να εξετάσουμε ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες όσον αφορά τον έλεγχο της πρόσβασης στα διαπιστευτήρια ταυτότητάς τους και πώς αυτό διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και το υπόβαθρο.

Η Mothershaw ξεκίνησε διερευνώντας πώς ένας από τους γαλβανιστές της προόδου της ψηφιακής ταυτότητας ήταν η πανδημία Covid-19, η οποία απέδειξε ότι πολλές συναλλαγές μπορούσαν να γίνουν εξ αποστάσεως. Αυτό επιτάχυνε την αγορά κατά πέντε έως 10 χρόνια, καθώς τα διαπιστευτήρια ψηφιακής ταυτότητας, όπως τα διαβατήρια Covid και τα πιστοποιητικά εμβολίων άνοιξαν το δρόμο. Ωστόσο, όπως ανέφερε η Mothershaw, το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται πάνω σε πλαίσια εμπιστοσύνης την τελευταία δεκαετία για την ανάπτυξη της ψηφιακής ταυτότητας.

Το όραμα είναι να μπορούμε όλοι να έχουμε μια ψηφιακή ταυτότητα που θα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε οπουδήποτε στον κόσμο για να αποδείξουμε ποιοι είμαστε. Η επιθυμία είναι η ψηφιακή ταυτότητα να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσε μια κάρτα πληρωμής όταν φεύγεις στο εξωτερικό. 

Η κοινωνία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και οι μεμονωμένες κυβερνήσεις κάνουν τώρα μεγάλες κινήσεις για τη δημιουργία πλαισίων ψηφιακής ταυτότητας, συγκεκριμένα η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, αλλά και χώρες όπως ο Καναδάς, η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία. Πρέπει να σημειωθεί πρόοδος σε ορισμένες χώρες που έχουν μείνει πίσω προτού επιτευχθεί ένα παγκόσμιο πλαίσιο ταυτότητας.

Πρόσθεσε ότι η οικοδόμηση ενός παγκόσμιου πλαισίου ανταλλαγής κανόνων ανοιχτής πολιτικής, θα βοηθήσει τα έξυπνα πορτοφόλια του μέλλοντος να διαβάσουν την πολιτική και να προσαρμοστούν όταν πηγαίνουν σε μια νέα χώρα.

Κοιτάζοντας προς το μέλλον, η Mothershaw βλέπει περισσότερες ρυθμιστικές τροποποιήσεις  και υποστήριξε ότι η πρόοδος στην ψηφιακή ταυτότητα θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της τριβής στη διαδικασία ενσωμάτωσης με την αφαίρεση των κωδικών πρόσβασης και την αντικατάστασή τους με βιομετρικά στοιχεία.

Τέλος για να είναι επιτυχημένη η διαδικτυακή  μετάβαση και εμπιστοσύνη στην ψηφιακή ταυτότητα πρέπει να λειτουργεί για όλους τους πολίτες στον κόσμο και  χωρίς αποκλεισμούς.

crime-study.gr
http://corfiatiko.blogspot.com/2023/03/blog-post_151.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...