Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

Αντί του μάννα χολή από την Ιερά Σύνοδο: Πάσχα στα σπίτια σας με εντολές και απαγορεύσεις

Ιερώνυμος και σύνοδος αποφάσισαν ότι όλοι την Μ.Εβδομάδα και το Πάσχα να παραμένουν στο σπίτι τους όπως έχει διατάξει και η πολιτεία και όχι στις Εκκλησίες


Μόνο που οι ανακοινώσεις έκρυβαν σοβαρές απαγορεύσεις!!

Συνυπέγραψε την δήλωση Κεραμέως και τόνισε πως “την προσεχή Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Κυρίου, θα κληθούμε όλα τα μέλη της Εκκλησίας να ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, απέχοντας από τις ιερές Ακολουθίες, την Θεία Λειτουργία, αλλά και από αυτή την Θεία Κοινωνία” .

Με την “εντολή” προς τους πιστούς “Ου παρακούσεις τις αρχές ούτε εν ονόματι της χριστιανικής πίστης” έδωσε στίγμα, το οποίο επιβεβαίωσε αργότερα στην ανακοίνωση όταν και επέβαλε σιωπητήριο στο ράσο λέγοντας πως “δεν επιτρέπει πλέον σε κανέναν απολύτως, Αρχιερέα, Ιερέα, Διάκονο, Μοναχό ή άλλον εργάτη της Εκκλησίας, να προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις ή εμφανίσεις στα μέσα της Γενικής Ενημερώσεως και το Διαδίκτυο”

Συμπληρώνει δε πως “ο χριστιανός, ο οποίος δεν δύναται να προσέλθει στην Θεία Λειτουργία, μπορεί αυτήν την ώρα να κάνει τον εαυτό του θυσιαστήριο, λέγοντας την προσευχή” και ζήτησε από τους πιστούς: «Εκτενέστερον προσεύχεσθε στα σπίτια σας! οι Ιερείς θα λειτουργούμε λιτά, χωρίς μεγάφωνα και πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες, έστω κεκλεισμένων των θυρών».

Μεταφέρει δε τους εορτασμούς της Αναστάσεως κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020.
(Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020.)

Επανέλαβε δε πως με την Θεία Κοινωνία δεν ματαδίδονται ασθένειες, ενώ βουλώνοντας στοματα των ασεβών η Εκκλησία της Ελλάδος προσφέρει άμεσα το ποσό των 150.000 ευρώ στην μάχη για τον κορονοϊό.

πηγή

27 σχόλια:

 1. 2 πασχαλιες ? αν συμβαινει αυτο ,τοτε κατι μου θυμιζει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εντάξει, κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος μπορεί να καταλάβει τους ιεράρχες. Υπόκεινται κι αυτοί σε ανθρώπινη αδυναμία. Είναι μεγάλη η ευθύνη. Απορία: έχουν οι ίδιοι πνευματικό; Πήγαν σε κάποιο μοναστήρι για προσευχή πριν τηλε-συνεδριάσουν; Μπορεί και ναι.... οι ίδιοι το γνωρίζουν... Εάν αυτό συνέβαινε επί Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, πιστεύω ότι θα πήγαινε μια βόλτα μέχρι τον Ωρωπό, να φιλήσει το χεράκι του γέροντα Πορφυρίου.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΡΑΚΙΝΗΣ ΣΥΝΕΤΟΣ2 Απριλίου 2020 - 1:03 μ.μ.

   Επανέρχομαι, αυτή τη φορά επώνυμα. Ονομάζομαι Νικόλαος Σαρακίνης-Συνετός, είμαι καθηγητής θρησκευτικών, έγγαμος και πολύτεκνος, μόνιμος κάτοικος Ζακύνθου, με πνευματικό στην Αθήνα, πνευματικούς συνδέσμους σε Αθήνα, Αμαλιάδα(γενέτειρα και τόπο καταγωγής της συζύγου,μαθήτριας του συγχωρεμένου του καθηγητή,πρώτου θύματος της επιδημίας)και Ζάκυνθο,άνθρωπος που απεχθάνεται φατρίες, σχίσματα και αυτονόμηση. Πολλές φορές έχω σχολιάσει τον τελευταίο καιρό ανώνυμα, όχι πάντως από φόβο. Θα ήθελα να ρωτήσω τον Μακαριώτατο το εξής: Καταλαβαίνω την αγωνία σας, την ευθύνη σας, το ενδιαφέρον σας. Εάν ήμουν τώρα κληρικός, θέλοντας και μη, θα έκανα υπακοή και θα απείχα από κάθε ιεροπραξία στην ενορία μου, πέρα από τις προβλεπόμενες. Πάντως, δοξάζω τον Κύριο που δεν είμαι.... Μακαριώτατε, το να υπακούσουν όλοι οι κληρικοί τη γραμμή της ΔΙΣ το καταλαβαίνω. Το να μην έχουν δικαίωμα δημόσιας έκφρασης, θεωρείτε ότι αποτρέπει και προφυλάσσει το "λογικό" της Εκκλησίας ποίμνιο από ενδεχόμενες εκρήξεις; Ναι μεν υπακούω αλλά δεν έχω δικαίωμα έκφρασης; Είναι αυτό, άραγε, Ορθοδοξία ή απολυτοποίηση του κλήρου (παπισμός);

   Διαγραφή
 3. Ντροπή !

  Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: θα φτάσουμε ακόμα και στην αποστασία του κλήρου !!
  Ο καθηγητής μικροβιολογίας Γεώργιος Πιπεράκις, προσωπικός ιατρός του Αγίου Πορφυρίου, λέγει μεταξύ άλλων σε μια συνέντευξη για τον Άγιο Πορφύριο:
  "Όταν κάναμε κουβέντα (με τον Άγιο Πορφύριο) για την κατάπτωση του κόσμου και ότι πηγαίνει προς το κακό έλεγε ότι "όλα χαλάνε, θα πηγαίνουμε προς το χειρότερο, προς το κακό", ενώ τόνιζε ότι θα φτάσουμε ακόμα και στην αποστασία του κλήρου. Τον ρώτησα με αγωνία, εμείς τι θα κάνουμε; Μου είπε ότι θα πιαστείτε από την κολώνα της Εκκλησίας και θα κρατιέστε εκεί. Καλά του είπα, ποια θα είναι η Εκκλησία, τι σημαίνει να κρατηθούμε από την κολώνα της Εκκλησίας; Εκείνος επέμεινε, από την πίστη σας, από την αληθινή Εκκλησία".

  Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για ποια καραντίνα μιλάνε; Περάσαμε το απαιτούμενο όριο των 14 ημερών. Το καλύτερο μέτρο θα ήτανε μέχρι τις 11 Απριλίου για να είμαστε σίγουροι.
  Ο Χριστός θα πάρει την δόξα που του πρέπει από τους πιστούς, όσο και αν ωρύονται ορισμένοι δήθεν για λόγους υγείας και τότε θα φανεί η αδυναμία των αρχών του σκότους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θεέ μου καλέ μου Κύριε..διώξε το κακό...βοήθησε μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θεέ μου καλέ μου Κύριε..διώξε το κακό...βοήθησε μας,,🙏😔

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ιερά Σύνοδος Ελλάδος: Θα γιορτάσουμε Πάσχα στις 26 Μαΐου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εκπληρωθηκε η Προφητεια του Αγιου Κοσμα για τους ιεραρχες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ !!
  ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλλιόπη τελικά θα το πιούμε εκείνο τον καφέ στο Βόσπορο

   Διαγραφή
  2. Δύο πασχαλιες,Άγιος Κοσμάς μου θυμίζει.Το ποθουμενο.....Κοντεύει η στιγμή μου φαίνεται.Μονο οι Αρχιερείς δεν τα πιστεύουν αυτά εκτός ορισμένων.Θα δούμε....

   Διαγραφή
 10. Η ΜΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ ,Η ΑΛΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ , Η ΤΡΙΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΝ ΔΕΙ ΘΕΩ Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ
  ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΕ ΑΣΕΒΕΙΣ ΤΩ ΘΕΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΣ
  ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΣ ΤΟΝ ΔΟΥΛΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
  ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ
  ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΑΞΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ
  ΤΥΡΑΝΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ
  ΕΥΧΩΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΞΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
  ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
  ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ΕΚΛΟΓΗ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΙΜΩΡΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πολυ σωστα , αυατοι που ριχνουν το αναθεμα την πρωτη Κυριακη της Ορθοδοξιας στους εραιτικους και τον Παππα ,σημερα φοβουνται μην χασουν την καρεκλα και τον μισθο τους, σκεπτονται ποσο αναθεμα θα πεσει στα δικα τους τα κεφαλια απο τον λαο και τον Θεο μας,?? ποσο αξιζει μια θεση μπροστα στηνδοξα του Θεου μας??? Ως αλλοι Ιουδες σφετος προδιδουν τον Κυριο και τον ξανασταυρωνουν ειναι αναξιοι να λεγονται Χριστιανοι .Η εκκλησια της Σερβιας που ειναι ορθοδοξοι χριστιανοι αρνηθηκε να κλεισει τις εκλησιες και να απαγορεψει την θεια κοινωνια . Ντοπη τους .

   Διαγραφή
 12. Προδοσία της Ορθοδοξίας μας, από τους Μητροπολίτες μας (Δ.Ι.Σ.).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. αγιος Αντωνιος:θα ερθει καιρος που την Αγια Τραπεζα θα την κλωτσανε ¨μουλαρια¨.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. οταν ο οφθαλμος σκοτεινος εστι......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Έστω ότι γιορτάζουμε δύο Πασχαλιές μαζί...Θα αλάξει κάτι;;;Θα αλλάξει η στάση μας μετά την κορωνοϊού εποχή;;;
  Υπάρχει καποιος αφελής που να πιστεύει κάτι τέτοιο;;;
  Επίσκοποι και ιεροίς να παραιτηθούν των θέσεων και του μισθού τους.
  Αναξίως (ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΕΡΑΙΣΕΩΝ) κατέχουν αυτές.
  Κατώτερη των περιστάσεων η όλη στάση τους αντί να ορθώσουν ανάστημα υποτάχθηκαν στις ορέξεις άνομων κέντρων πολέμιων της ορθοδοξίας.
  Μιλάμε για μία ιεραρχία ΄΄ΤΣΙΡΚΟ΄΄ όπου η μόνη ενασχόληση της είναι πως θα γεμίσουν τα παγκάρια και πώς θα κάνουν δημόσιες σχέσεις.
  Και από κάτω ιερείς και εμείς οι πιστοί κλακαδόροι δεκανίκια στα κενόδοξα σχέδια τους.
  Η κρίση η πνευματική που βιώνουμε είναι τεράστια έχει βάθος και το κλείσιμο των ΝΑΩΝ ΕΊΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ για το αύριο της Ορθοδόξου πίστεως μας.
  Ο λογισμός μου λέει πως αν τελικά οι ναοί δεν ανοίξουν τις Άγιες ημέρες θα έχει δημιουργηθεί ένα προηγούμενο το οποίο θα εκμεταλευτούν κάποιοι στο ΑΜΕΣΟ κ ΕΜΕΣΟ μέλλον.
  Και όπως λέει η σοφία του λαού μας ''Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν''...
  Ας μου συγχωρεθεί από κλήρο και λαό ο τρόπος έκφρασης μου αλλά νομίζω πως ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
  Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αδερφέ Πολύτεκνε συμφωνώ μαζί σου αλλά ΑΝ οι μέρες για τις οποίες μίλησε ο Πατροκοσμάς και ο Άγιος Παίσιος είναι η εποχή μας τότε ο Θεός θα τους χαλάσει τα σχέδια.
   Πάντως το προηγούμενο που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο των ναών μας προϊδεάζει για τις μέρες του αντιχρίστου.

   Διαγραφή
 16. Απορώ, γιατί δεν αντιδράει το Άγιο Ορος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Κι αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας. Καλά κρασιά Τζέρυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Συγγνωμη, εγω δεν καταλαβα. Αν καταλαβα δεν θα υπαρχει η μεγαλη βδομαδα.μονο ανασταση, και εμεις πρεπει να τους ευχαριστησουμε γι αυτο? Ε ΡΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Επειδη κ γω δεν καταλαβα , θα γινουν οι ακολουθιες κεκλεισμενων των θυρων η δεν θα γινουν καθολου , τοτε τι νοημα εχει η παραλαβη του Αγιου Φωτος? Στην ενορια μας χθες εψαλλαν τον μεγαλο κανονα κεκλεισμενων των θυρων και ειχαν βαλει τα μεγαφωνα, πως ειναι δυνατο να κανουν αυτην την ακολουθια αλλα οχι τις ακολουθιες της Μεγάλης Εβδομάδας. Νιώθω σαν να με πετάνε έξω απ'το σπίτι μου. Πολυ ύπουλα χρησιμοποιησαν καποια λογια του Αγιου Ιωαννου του Χρυσοστομου για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα. Ηθελα να ηξερα στην Πεντηκοστή με τι μουτρα θα εμφανιστουν ως διαδοχοι των Αποστολων , και οι Αποστολοι δεν λογαριασαν λοιμωξεις και ιους αλλα ακουμπωντας το χερι τους μετεδωσαν το Αγιο Πνευμα σε ολους. Τι να πω ο Θεός να φυλλαει, και δεν λέω οτι εγω ειμαι αξιος για την θεια κοινωνια κανεις δεν ειναι αλλα οπως λενε και οι ευχες , "ινα μη θηριαλωτος γενημαι" και οι πατερες χρειαζεται να κοινωνουμε συχνα συμφωνα με τις οδηγιες του πνευματικου μας, δεν ειμαστε ολοι στο μετρο της ασκησης της Οσιας Μαρίας της Αιγυπτίας που ασκηθηκε 40 χρονια χωρις τα Τιμια Δωρα.
  Και κάτι τελευταιο, πολλες φορες δεν εκκλησιασθηκα Κυριακη στην ζωη μου απο ραθυμια και αμελλεια , ποτέ ομως δεν μου απαγόρευσαν να παω και αυτο ειναι ασχημο συναισθημα,η προσωπικη λατρεια ΔΕΝ είναι αρκετη για τον απλό χριστιανό κ. Αρχιεπισκοπε ουτε καν για τους ασκητες Αγίους δεν ηταν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. 1) Θεία Λειτουργία χωρίς πιστούς ΔΕΝ γίνεται.
  2) Ένας αρχιεπίσκοπος δεν έχει δικαίωμα να ζητά την πάψη λειτουργίας ενός ιερέα, εκτός κι αν υπάρχει κανονικό παράπτωμα. Για την πάψη της δημόσιας έκφρασης, δε θα το συζητήσω καθόλου...
  3) Ο Ιερώνυμος είναι επίσκοπος, όσο εγώ είμαι ημίθεος. Χωρίς ορθόδοξο φρόνημα δεν γίνεται να είσαι επίσκοπος. (βλέπε κολυμπάρια, ουκρανικά, βιβλία θρησκευτικών, κλείσιμο ναών, κ.α.)
  4) Οι ορθόδοξες χώρες που κάνουν λειτουργίες κανονικά, τι είναι; Βλάκες; Τα "σαΐνια" τα δικά μας (ρασοφόροι και πολιτικοί) που έχουν ρημάξει το κράτος, το έθνος και την ορθοδοξία, με τι μούτρα έχουν το θάρρος και μιλάνε;
  5) Για τους ιούς της αίρεσης του οικουμενισμού, της ουνίας και του σχίσματος, τίποτα δεν φοβήθηκαν οι "υπεύθυνοι" ιεράρχες μας. Γιατί τόσος φόβος για έναν ιό που σκοτώνει το σώμα και όχι την ψυχή (και μάλιστα μόνο σε προχωρημένες ηλικίες με επιβαρυμένη υγεία); Προφανώς, φανερώνει την ανύπαρκτη πίστη και το αντορθόδοξο δόγμα που έχουν.
  6) Αν "με την Θεία Κοινωνία δεν ματαδίδονται ασθένειες" και νοιάζονται τόσο πολύ για την δική μας υγεία, γιατί δεν έρχονται να μας κοινωνήσουν στο σπίτι μας, έναν-έναν; Μήπως φοβούνται μη πάθουν αυτοί τίποτα;

  Όπου πηγαίνετε να έχετε κλειστό το κινητό.
  Τα παρακολουθούν για να βλέπουν που μαζεύεται πολύς κόσμος.
  Σαν τα γίδια μας έχουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά τα λες αδελφέ.Οσο για τους διαβόλους επικοινωνίας και κλειστά να είναι, δυστυχώς λειτουργούν ως πομποδέκτες.

   Διαγραφή
 21. αφηνουμε κινητα σπιτι και πηγαινουμε το βραδυ της αναστασης εξω απο τους ναους

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...