Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Είναι αυτός πνευματικός πατέρας; Μητρ. Δωδώνης για αντιεμβολιαστές: Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μας απαλλάξει από τους παλαβούς

σχόλιο Γ.Θ : Αυτή την δαιμονική φράση μόνο ένας ισλαμιστής θα την έλεγε και όχι ένας πνευματικός πατέρας. Από την άλλη δεν πέσαμε και από τα σύννεφα με τον εν λόγω κύριο. Κάποιοι δεν έχουμε ξεχάσει το μίσος και τον πόλεμο που έδωσε αυτός ο άνθρωπος στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Αυτός μαζί με τον προηγούμενο Περιστερίου και φυσικά με τον πρώην Θηβών ιερώνυμο δεν έχαναν την ευκαιρία να χτυπάνε τον τελευταίο μεγάλο ηγέτη του Ελληνισμού.
Το 2011 ο κύριος αυτός που εύχεται να απαλλαγεί από την παρουσία μας, παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Ζακύνθου. Λίγο μετά κυκλοφόρησε ένα περίεργο δημοσίευμα που προκάλεσε σεισμό. Μπορείτε να το διαβάσετε στο τέλος της ανάρτησης...


Μητρ. Δωδώνης για αντιεμβολιαστές: Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μας απαλλάξει από τους παλαβούς

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μας γλιτώσει από τους παλαβούς». Με αυτή τη φράση ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, δίνει το στίγμα των απόψεών του σχετικά με τους αρνητές των εμβολίων και τις χτεσινές συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών, κάποιοι εκ των οποίων κρατούσαν σταυρούς, εκκλησιαστικές εικόνες και ελληνικές σημαίες.

Ο κ. Χρυσόστομος έκανε λόγο για  «Τραγικές εικόνες» σχολιάζοντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ότι είναι «απαράδεκτο» την ώρα που υπάρχει η πανδημία, κάποιοι «να έχουν τέτοια αντίληψη».

«Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός»

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης, τάχθηκε, παράλληλα, υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, χωρίς να εξαιρεί τους κληρικούς. «Είμαι 45 χρόνια δεσπότης, 60 χρόνια κληρικός, 4 χρόνια κλητήρας στα γραφεία της Μητροπόλεως. Φώναξα έναν διάκο μαζί με τον διάδοχό μου, τον ρώτησα και μου είπε ότι δεν έκανε εμβόλιο. Του είπα, μέχρι να σκεφτείς να κάνεις εμβόλιο, να πας στο σπίτι σου, δεν έχεις δικαίωμα να έρχεσαι με τον κόσμο. Εάν υποχρεωθούν οι παππάδες να εμβολιαστούν θα είναι παράδειγμα για τους υπόλοιπους όσοι δεν εμβολιάζονται. Οι πιστοί επηρεάζονται από κάποιους παππάδες ή κάποιους παλαβούς. Θα έπρεπε οι μητροπολίτες να τους βάζουν σε αργία. Πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για κάθε ένα που δεν είναι στο σπίτι του και για κάθε εργαζόμενο που είναι στο δημόσιο».

Και ένα δημοσίευμα από τα παλιά για τον εν λόγω κύριο...
Το σκάνδαλο με τους "νονούς" της Ζακύνθου και η παραίτηση Χρυσοστόμου - Όλο το παρασκήνιο

Γιατί παραιτήθηκε τώρα ο μητροπολίτης Ζακύνθου;

Γιατί παραιτήθηκε τώρα ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος; Με δεδομένη την πορεία του, με τις συνεχείς πύρινες δηλώσεις για τα πολιτικά δρώμενα αλλά και τις παλιότερες επιθέσεις του στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλου, δύσκολα κανείς βλέπει έναν μητροπολίτη που θα παραιτούνταν μόνο επειδή «το αξίωμα δεν πρέπει να είναι ισόβιο».

Η παραίτησή του έρχεται εν μέσω των γνωστών σκανδάλων με τις εγκληματικές οργανώσεις που πουλούσαν προστασία και εμπορεύονταν ναρκωτικά και η οποία ταλανίζει την κοινωνία της Ζακύνθου.

Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέρος των κατοίκων του νησιού συζητούσε μήνες τώρα τη σχέση που είχαν κάποιοι εκ των κατηγορούμενων κακοποιών με τον  κ. Χρυσόστομο.

Το ζήτημα γινόταν όλο και πιο πιεστικό ενώ υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να ζητηθούν από τον μητροπολίτη διευκρινίσεις σχετικά με τις σχέσεις που διατηρούσε με κάποια μέλη της σπείρας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο σπείρες νονών με εμπλοκή του λιμενάρχη Ζακύνθου εξαρθρώθηκαν πρόσφατα από την υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ενώ δρούσαν τουλάχιστον επί μια τριετία.

https://www.thebest.gr/article/85282-

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...