Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Έγινε Ορθόδοξος Χριστιανός ο πρώην αντιπρόεδρος της Γκαμπόν

Σε ρώσικη εκκλησία

Ο Μπρούνο Μπεν Μουμπάμπα πήρε το όνομα Ίμχοτεπ Μπρούνο Βλαντιμίρ Μουμπάμπα ενώ πριν είχε βαπτιστεί καθολικός


Ο Μπρούνο Μπεν Μουμπάμπα είχε γίνει έντονο αντικείμενο συζήτησης στα κοινωνικά δίκτυα μετά από την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση της Γκαμπόν. Ως απόδειξη, η πρόσφατη κυκλοφορία του μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook σχετικά με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αναπληρωτής πρωθυπουργός αποφάσισε να εγκαταλείψει την καθολική του πίστη για να γίνει Ορθόδοξος Χριστιανός, κοινοποιώντας επιπλέον ότι από τώρα και στο εξής θα ονομάζεται " Imhotep Bruno Vladimir Moubamba ".

Ο άντρας από το Moabi είναι γνωστός για τις ηχηρές ομιλίες του στα όρια της πρόκλησης. Τους τελευταίους μήνες, έγινε επίσης γνωστός για το όνομα και τις αλλαγές ταυτότητάς του. Η τελευταία από τις επιλογές του που προκάλεσαν αντιδράσεις στην χώρα του είναι η ανακοίνωση της αλλαγής της θρησκείας του, η οποία στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνει μια νέα αλλαγή ονόματος.

«Έγινα Ορθόδοξος Χριστιανός στις 28 Ιουλίου 2020. Αυτό σημαίνει ότι βαφτίστηκα Καθολικός, αλλά τώρα ομολογώ την πίστη και το δόγμα των Ορθόδοξων », μπορούμε να διαβάσουμε σε μια δημοσίευση στη σελίδα του στο Facebook . Ο πρόεδρος της Συμμαχίας για την Αλλαγή και την Αποκατάσταση (ACR), ο οποίος δηλώνει ότι έχει πλέον αγκαλιάσει την Ορθόδοξη χριστιανική πίστη, στη συνέχεια ανακοινώνει ότι έχει λάβει ένα νέο όνομα: « Βλαντιμίρ », και τώρα ονομάζεται Imhotep Bruno Vladimir Moubamba. Τον Ιανουάριο του 2020, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι παραιτείτο από το αποικιακό του όνομα " Bruno ".

Σε ρώσικη εκκλησία

Ο πρώην αξιωματούχος της Γκαμπόν βαφτίστηκε σε μια εκκλησία της Μόσχας, του δόθηκε το χριστιανικό όνομα Βλαντιμίρ , και μάλιστα ανήμερα της Ημέρας μνήμης του Βαπτίσματος των Ρως. Ο Μπρούνο Μπεν Μούμπαμπα δεν είναι μια τυχαία προσωπικότητα, είναι πολύ μορφωμένος, κι αποφοίτησε από ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Γαλλία .

«Μιλήσαμε μαζί του για πολύ καιρό για την πίστη, είναι πολύ καλά στις διαφορές μεταξύ Ορθοδοξίας και Καθολικισμού. Έχει χαρά στην καρδιά του που βρήκε την Αλήθεια τόσο μακριά από το σπίτι, και έκανε μια απολύτως συνειδητή επιλογή ...Είναι ο πρώτος πολιτικός από την Γκαμπόν που γίνεται ορθόδοξος γενικά, ειδικά αυτού του επιπέδου ", σημείωσε ο Ρώσος ιερέας που ανέλαβε την τελετή.

Ο ιερέας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η μεταστροφή του στην Ορθοδοξία και το βάπτισμα στη Μόσχα του πρώην Αντιπροέδρου της Γκαμπόν έγινε η κύρια είδηση στον Τύπο της Γκαμπόν και αποτέλεσε "ένα πολιτικό γεγονός πρώτης σειράς για τη Γκαμπόν". "Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ορισμένες δημοσιεύσεις προσπαθούν να γελοιοποιήσουν το γεγονός μιλώντας για " λεύκανση"ενός μαύρου πολιτικού” λέει και κάνει αναφορά και στο κίνημα BLM καταδικάζοντας την υποκρισία και σημειώνοντας πως “η πολιτική ορθότητα εξαφανίζεται κάπου, και δεν είναι αμαρτία για αυτήν να χλευάζουν μαύροι τους μαύρους".

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...